Hlavní navigace

Sophos začal nově nabízet i síťové přepínače

14. 1. 2022

Sdílet

 Autor: Sophos
Řadu přepínačů Switch Series, která zahrnuje přepínače pro přístupovou vrstvu sítě, jež slouží k připojení, napájení a řízení přístupu zařízení v rámci lokální sítě (LAN), uvedl na trh Sophos. Chce tak rozšířit nabídku pro bezpečný přístup, která dosud zahrnovala jen firewally a přístupové body řízené z cloudu.

Switche jsou vhodné především pro malé a středně velké firmy či vzdálené a domácí kanceláře.

Momentálně jsou dostupné zejména v modelové řadě Swich 100 v konfiguraci s 8, 24 nebo 48 gigabitethernetovými porty a až čtyřmi 10Gb porty pro připojení například optiky. Některé z produktů podporují i napájení přes ethernetové rozvody (PoE) s podporou celkově až 740 W.

Řada Switch 200, jejíž hlavní modely by se měly objevit až v létě tohoto roku, budou disponovat až 32 porty GbE, až šestnácti 2,5gigabitethernetovými porty a také čtyřmi 10Gb porty SPF+.

soutez_casestudy

Přepínače se podle výrobce snadno integrují s firemním adaptivním ekosystémem kybernetického zabezpečení a rozšiřují tak konektivitu v rámci kancelářských sítí, vysvětluje Joe Levy, technologický ředitel Sophosu. Firmy tak podle něj získají od jediného dodavatele řešení pro řízení, monitoring a řešení bezpečnostních problémů.

Přepínače lze vzdáleně spravovat prostřednictvím cloudové platformy. Poskytovatelé bezpečnostních služeb tak mohou dohlížet na všechny instalace u zákazníků, reagovat na výstrahy a sledovat licence i blížící se termíny jejich obnovy prostřednictvím jediného rozhraní.

Byl pro vás článek přínosný?