Hlavní navigace

Společnost ANETE implementuje Centrální stravovací systém pro zdravotnická zařízení skupiny AGEL

25. 11. 2021

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Společnost ANETE uzavřela smlouvu se společností Medical Systems ze skupiny AGEL na dodávku Centrálního stravovacího systému pro zdravotnická zařízení této skupiny. Do nového jednotného stravovacího systému bude zapojeno celkem 9 nemocnic a projekt se dotkne téměř 5 500 strávníků, především z řad zaměstnanců a pacientů těchto zdravotnických zařízení. Samotná implementace projektu bude dokončena v roce 2022.

„Realizace projektu umožní lepší a efektivnější řízení stravovacích provozů nemocnic, které jsou součástí projektu, zautomatizuje řadu rutinních procesů ve stravovacích provozech a současně dále zvýší uživatelský komfort všech strávníků. Z hlediska realizace se jedná o velmi komplexní projekt, na jehož realizaci se podílí celkem 15 různých organizací. Do nového stravovacího systému budou zaintegrovány čtyři již existující informační systémy a současně do něj budou převedena data ze 4 dalších softwarových platforem, které jsou dnes v rámci skupiny AGEL využívány“, říká Miloš Rauš, spolumajitel a obchodní manažer společnosti ANETE.

CS24

Cílem projektu je nahrazení stávajících jednotlivých stravovacích systémů nemocnic a jejich sjednocení tak, aby bylo umožněno centralizované řízení, kontrola a vyhodnocování jednotlivých stravovacích provozů. Napojení na další informační systémy umožní postupnou elektronizaci a automatizaci všech procesů v rámci stravování. Vytvoří také prostor pro rozšíření služeb zákazníkům.

„Kvalita a digitalizace poskytovaných služeb je jedním z pilířů, na kterém skupina AGEL dlouhodobě buduje své podnikání. Jsem přesvědčený, že nám nový Centrální stravovací systém umožní nejen další výrazné zefektivnění práce a úsporu v provozních nákladech, ale především dále zvýší komfort a rozsah služeb nabízených našim zákazníkům“, říká Jakub Košina, člen představenstva společnosti Medical Systems.

Byl pro vás článek přínosný?