Hlavní navigace

Společnost Thales kupuje OneWelcome, přední firmu v oblasti správy identit zákazníků a řízení přístupu

25. 8. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Společnost Thales pokračuje ve své strategii expanze v oblasti kyberbezpečnosti a oznamuje podepsání smlouvy o akvizici společnosti OneWelcome, přední evropské firmy v oblasti správy identit zákazníků a řízení přístupu, v celkové hodnotě 100 miliónů eur. Špičkové schopnosti společnosti OneWelcome na poli správy životního cyklu digitálních identit doplní stávající služby společnosti Thales v oblasti identit (bezpečný záznam, vydávání a správa přihlašovacích údajů, ověřování identity (Know Your Customer) atd.). Díky tomu bude společnost Thales schopna nabízet nejkomplexnější platformu pro správu identit na trhu.

Společnost OneWelcome se sídlem v Nizozemsku poskytuje cloudové služby pro správu identit zákazníků a řízení přístupu pro vysoce regulovaná odvětví, a tím jim umožňuje bezpečně připojit zákazníky a rovněž obchodní partnery ke svým online službám. V současné době chrání společnost OneWelcome desítky miliónů evropských identit pro významné zákazníky, jako jsou Malakoff Humanis, PostNL a Evropská centrální banka. Společnost Thales plánuje využít tyto regionální znalosti k řešení celosvětové potřeby zdokonalené správy identit a ochrany osobních údajů.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Obchodní činnost OneWelcome se zaměřuje především na zvyšující se potřebu pohodlného a bezpečného přístupu a rovněž na ochranu osobních údajů, tedy na oblasti, které jsou nesmírně důležité na regulovaných trzích, například v souvislosti s dodržováním obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Je nutno poznamenat, že jednou z klíčových odborností společnosti OneWelcome je schopnost udělit uživatelům větší kontrolu nad jejich informacemi a daty napříč jakoukoli platformou či aplikací, což jim pomáhá se správou jejich hesel a preferencí v oblasti správy souhlasů.

Procesorů se prodává rekordně málo, stolních CPU dokonce nejméně od roku 1984 Přečtěte si také:

Procesorů se prodává rekordně málo, stolních CPU dokonce nejméně od roku 1984

Díky této akvizici bude společnost Thales nabízet komplexní platformu pro správu identit, která pomůže organizacím všech velikostí se správou interních a externích identit, a tím jim umožní urychlit zavádění nových obchodních činností, zlepšit provozní efektivitu a zkušenosti zákazníků a současně splnit nebo dokonce překročit požadavky vyplývající z právních předpisů.

Společnost OneWelcome s více než 100 zaměstnanci a se zákazníky po celé Evropě zaznamenává silný meziroční růst o více než 30 %. OneWelcome se připojí ke globální obchodní jednotce Thales Digital Identity and Security. Podle prognózy Gartner (Technology Insight for CIAM, květen 2020 IAM) zavede do roku 2023 iniciativu CIAM 72 % organizací (na rozdíl od 40 % v roce 2020).

Nový iPhone 14 leak ukazuje to dobré, horší i zvláštní. Přijde v polovině září Přečtěte si také:

Nový iPhone 14 leak ukazuje to dobré, horší i zvláštní. Přijde v polovině září

Danny de Vreeze, CEO společnosti OneWelcome, řekl: „Správa identit zákazníků – neboli CIAM – je řešení šité na míru každé organizaci, která se pohybuje v digitálním prostředí a potřebuje bezpečně spravovat externí identity a poskytovat intuitivní přístup ke svým online službám. Nabízíme vysoce vyspělé služby, které zákazníci v celé Evropě využívají k připojení a ochraně miliónů uživatelů. Náš vysoce motivovaný tým je nadšený, že může díky celosvětovému dosahu společnosti Thales uvést naše špičkové produkty i na nové trhy.“

Philippe Vallée, výkonný viceprezident obchodní jednotky Digital Identity and Security ve společnosti Thales, uvedl: „Akvizice společnosti OneWelcome je v naprostém souladu s naší strategií expanze v oblasti kyberbezpečnosti. Schopnosti a zkušenosti společnosti OneWelcome na poli správy identit zákazníků a řízení přístupu doplní a posílí naše portfolio v oblasti autentizace a ochrany osobních údajů a přispějí k realizaci našeho cíle týkajícího se poskytování důvěryhodných, bezproblémových digitálních zkušeností. V dnešní době, kdy jsme svědky neustálého rychlého zvyšování objemů dat, migrace do cloudu a nových požadavků vyplývajících z právních předpisů, je nesmírně důležité nabízet bezpečná, adaptivní a pohodlná řešení, která našim zákazníkům ze soukromého i veřejného sektoru pomohou klasifikovat, chránit a kontrolovat přístup k citlivým datům, bez ohledu na to, kde jsou uložena.“

CS24

Jen v roce 2022, plánuje společnost Thales rozšířit svůj tým o 11 000 pracovníků na celém světě, včetně 1 000 zaměstnanců v oblasti kyberbezpečnosti.

Transakce podléhá schválení ze strany regulačních orgánů a dalším obvyklým podmínkám pro uzavření a očekává se, že bude dokončena během druhé poloviny roku 2022.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?