Hlavní navigace

Spolehlivější eliminaci hrozeb nabídne nová služba Sophosu

6. 12. 2022

Sdílet

 Autor: Fotolia © leowolfert
Službu Managed Detection and Response (MDR), která zahrnuje i telemetrii bezpečnostních technologií třetích stran bez ohledu na jejich dodavatele, spustil Sophos. Díky tomu podle výrobce nabídne mnohem širší přehled a detekci v různých provozních prostředích než je tomu u služeb, jež spoléhají pouze na vlastní detekci.

Jediný způsob, jak spolehlivě odhalit a neutralizovat odhodlané útočníky, kteří stále častěji kombinují používání nástrojů na penetrační testování, ukradených přihlašovacích údajů a dalších taktik skrývání, aby mohli nepozorovaně operovat v prostředí oběti, je nepřetržitý dohled, práce se signály z různých zdrojů událostí a využívání použitelných informací o chování útočníků v reálném čase, tvrdí Joe Levy, technologický a produktový ředitel společnosti Sophos. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Sophos MDR podle něj díky integraci bezpečnostních dat i třetích stran dokáže kroky útočníku odhalit a zachytit dříve, než vyústí v únik dat, ransomwarový útok nebo jiný typ nákladné kompromitace.

Jsou prý prvním poskytovatelem zabezpečení koncových bodů, který poskytuje MDR jak v rámci svého vlastního produktového portfolia, tak i pro už existující bezpečnostní řešení zákazníků.

K integraci bezpečnosti slouží Sophos Marketplace, otevřený ekosystém více než 75 technologických integrací, který zahrnuje řešení firem Amazon Web Services (AWS), Check Point, CrowdStrike, Darktrace, Fortinet, Google, Microsoft, Okta, Palo Alto Networks, Rapid7 a mnoho dalších.

Za 50 tisíc už v IT v Praze nikdo nepracuje, horní hranice i je čtvrt milionu Přečtěte si také:

Za 50 tisíc už v IT v Praze nikdo nepracuje, horní hranice i je čtvrt milionu

Díky rozšířenému přehledu umožňuje lépe, rychleji a přesněji odhalovat a řešit útoky, bez ohledu na stávající bezpečnostní řešení zákazníků.

CS24

Samotný Sophos Marketplace nabízí i integrace třetích stran pro portfolio dalších služeb, produktů a technologií Sophosu – zmíněná telemetrie z více zdrojů se tak automaticky konsoliduje, koreluje a prioritizuje s poznatky z poznatky, které mají bezpečnostní týmy Sophosu.

Pro ty, kteří využívají MDR Sophosu, navíc nabízí výrobce zárukuBreach Protection Warranty až do výše milion dolarů a vztahuje se jak na řešení pro koncové body, tak servery.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.

Byl pro vás článek přínosný?