Hlavní navigace

Studenti v Asii vyměňují sešity za tablety

5. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Školy v Singapuru, Japonsku a Jižní Koreji začaly své studenty podporovat ve výměně sešitů a tužek za digitální tablety.

Podle listu Economic Times například dívčí střední škola Nanyang v Singapuru investovala přes sto tisíc dolarů do koupě iPadů pro více než sto dvacet studentů a šestnáct učitelů. Během dalších dvou let by se Apple iPad měl dostat ke každé studentce této školy. V Japonsku dostaly více než tři tisícovky studentů základních škol tablety od tamního Ministerstva pro komunikaci a podobný proces probíhá i v Jižní Koreji, kde se již pět let testují digitální učebnice a tablety by se do škol ve velkém měřítku měly dostat příští rok.

Tyto stále populárnější multimediální přístroje se začínají dostávat do škol i v chudších zemích Asie, například v Indii. Na tabletu pro tamní studenty pracuje singapurská Technologická univerzita spolu s americkou Rice University. Zařízení se bude jmenovat iSlate a představeno bylo na podzim minulého roku. Podle posledních zpráv se iSlate, který bude poháněn solární energií, nyní dostává do posledního stádia testování.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © Minerva Studio - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?