Hlavní navigace

Symbian Anna nyní ke stažení i u nás

18. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Symbian Anna, nejnovější update softwaru pro vybrané telefony s operačním systémem Symbian, je od dnešního dne k dispozici ke stažení, a to i v České republice.

Anna je poslední verzí operačního systému Symbian, takříkajíc nejnovějším pokusem Nokie udržet tento systém ještě při životě. Symbian Anna zlepšuje uživatelský komfort u telefonů Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Nové uživatelské rozhraní, virtuální QWERTY klávesnice v režimu na výšku, vylepšené Nokia Mapy, snadnější prohlížení webu a vyšší bezpečnost, to jsou novinky, které přináší Symbian Anna.

Aktualizaci Symbian Anna je možné instalovat prostřednictvím počítače s nejnovější verzí Ovi Suite (verze 3.1.1), nebo přímo do telefonu přes mobilní síť nebo přes WiFi po zadání *#0000# na telefonu a dále stisknutím "Volby", kde vyberete "Zjistit aktualizace".

příloha_ovladnete_sva_data


Klíčové vlastnosti Symbianu Anna:


• Uživatelské rozhraní
Symbian Anna přináší nový, svěží vzhled pro telefony Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Netýká se to však jen nových ikon. Psaní na dotykové obrazovce je u Symbianu Anna mnohem jednodušší s rozdělenou obrazovkou, takže snadno vidíte vlákno zprávy, webovou stránku, kontakty a e-mailovou komunikaci. Pro snadné psaní si můžete zvolit virtuální QWERTZ klávesnici - nyní je k dispozici také v režimu na výšku.

• Mapy a navigace
Symbian Anna přináší lepší vyhledávání v Nokia Mapách. Nově jsou zde například linky veřejné dopravy nebo možnost provést check-in a dát tak svým přátelům v sociálních sítích jako je Facebook, Twitter a Foursquare vědět, kde právě jste.

• Internetový prohlížeč
Nový internetový prohlížeč přináší rychlejší a jednodušší použití pro rychlejší načtení stránek. Vylepšená navigace pak umožňuje snadnější připojení k oblíbené stránce, a to i kdekoli na cestách.

• Vylepšení pro business využití
Symbian Anna přináší výhody, které jsou důležité pro podnikání, jako třeba vylepšené bezpečnostní šifrování dat. Business uživatelé, kteří vlastní Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 nebo Nokia E7, mohou nyní snadno a bezpečně přistupovat k firemnímu intranetu pomocí IPSec a SSL VPNprotokolů.

• Near Field Communications (NFC)
Aktualizace softwaru Symbian Anna u telefonu Nokia C7 automaticky zprovozní technologii NFC, takže spolu uživatelé těchto přístrojů nyní mohou třeba jednoduše sdílet kontakty, fotografie a videa jen pomocí klepnutí. Pomocí NFC lze hrát také hry nebo připojit externí reproduktory, které obsahují tuto technologii.

Byl pro vás článek přínosný?