Hlavní navigace

T-Mobile v Brně zrychluje 3G internet

5. 9. 2012

Sdílet

 Autor:
Obyvatelům Brna a přilehlých obcí nově T-Mobile nabízí ve své 3G síti datovou technologii HSPA+ DC s přenosovou rychlostí teoreticky až 42 Mbit/s. Využít ji dovede například populární iPad.

T-Mobile v Brně navýšil rychlost 3G sítě díky HSPA+ DC až na 42 Mbit/sT-Mobile pokračuje v implementaci datové technologie HSPA+ DC do své existující 3G sítě. Od září T-Mobile vysokorychlostní technologii nabízí svým zákazníkům v Brně a přilehlých obcích. Toto připojení podporuje například 3G verze populárního tabletu iPad v jeho třetí generaci.

Pokrytí moravské metropole a jejího okolí by mělo zajišťovat celkem 191 vysílačů, na nichž je technologie HSPA+ DC nasazena. HSPA+ DC oproti rozšířenější technologii HSPA+ nabízí jako teoretické maximum dvounásobnou přenosovou rychlost. T-Mobile ji ve svých marketingových materiálech zaokrouhluje na 42 Mbit/s.

Kromě obyvatel centrálních částí Brna mohou nové technologie využít i lidé pohybující se v městských částích Slatina, Tuřany, Řečkovice, Medlánky, Bystrc, Starý Lískovec, Nový Lískovec, Ivanovice a Obřany. Z okolních obcí jsou podle T-Mobilu v dosahu technologie například Jinačovice, Rozdrojovice, Kuřim, Lelekovice, Česká, Bílovice nad Svitavou, Podolí, Modřice, Šlapanice, Troubsko či Popůvky.

Zatím jen pro 12 procent populace, další rozšiřování prý dle požadavků

Nejrychlejší část 3G sítě mobilního operátora T-Mobile právě s technologií HSPA+ DC je dostupná zatím jen pro 12 procent populace. „V dalším rozšiřování nejrychlejší 3G sítě budeme pokračovat podle kapacitních požadavků,“ tvrdí ve zprávě pro média Frank Meywerk, ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile.

soutez_casestudy

Kromě Brna a okolí je technologie HSPA+ DC v síti T-Mobilu dostupná ve městech Liberec, České Budějovice, Mladá Boleslav, Zlín a Otrokovice. V Praze nejrychlejší část mobilní sítě T-Mobilu pokrývá její čtvrtý, jedenáctý a dvanáctý městský obvod.

Prodejci, kteří se rozhodnou dostupnost technologie ve vybraných lokalitách použít jako prodejní argument při nabídce například zmíněného tabletu iPad, by měli zákazníkům zdůraznit, že T-Mobile z tarifů doporučovaných pro tablety využití plného rychlostního potenciálu sítě umožňuje jen u datového tarifu Internet na cesty Premium. Levnější datové tarify Internet na cesty Standard anebo Internet Komplet mají nastaven rychlostní strop na 10,8 Mbit/s.

Zdroj: T-Mobile, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?