Hlavní navigace

Technologické tipy na léto od TP-Linku

29. 6. 2016

Sdílet

 Autor: TP-Link
Výrobce síťových zařízení TP-Link představil pár tipů na zařízení, která by se spotřebitelům mohla hodit v průběhu léta.

Nejdříve se podívejme na modely, které by se nám mohly hodit na cestách na dovolenou. Zcela evidentní je powerbanka, bez které si majitelé smartphonů nedokážou představit žádný výlet. Bohužel je to způsobeno i prozatím zcela nedostatečnou výdrží chytrých telefonů, což už je ovšem otázka na samostatný článek.

TP-Link v tomto segmentu nabízí hned několik možností, které se liší především kapacitou. Zatímco nejlevnější model (recenzovali jsme zde) TL-PB2600 má, jak již jeho název napovídá, kapacitu 2 600 mAh a tedy by měl běžný telefon nabít zhruba jednou, model TP-Link TL-PB10400 už má kapacitu čtyřnásobnou a kromě průměrně čtyř nabití telefonu můžete kombinovat a nabít si třeba jednou mobil a jednou tablet.

Vzhledem k tomu, že se v rámci EU ruší roaming (ačkoliv postupně a v letošním roce spíše symbolicky), hodí se na cesty také třeba Wi-Fi router se 4G LTE datovým připojením k internetu. (Navíc nám nic nebrání koupit si v místě dovolené kartu některého z tamních operátorů a využít jeho výhodnější „domácí“ nabídky.) K nabídce TP-Linku v tomto směru patří model TP-Link M7300, který vytvoří rychlé připojení na internet a kromě toho i vlastní Wi-Fi síť, takže si můžete vytvořit hotspot a třeba z apartmánu nebo z pláže surfovat na laptopu.

TP-Link

Myslet je ovšem třeba i na bezpečnost. Přece jenom v době dovolených se začínají množit různí nenechavci, kteří využívají příležitosti a vykrádají opuštěné nemovitosti. Riziko lze snížit implementací vhodných zabezpečovacích řešení. Zde má TP-Link v portfoliu dohledové kamery, třeba konkrétně model NC250, který je vybaven i funkcí nočního vidění. Novinku s podporou komprese H.264 a rozlišení HD 720p lze ovládat přes internet nebo mobilní aplikací a na dálku tak v přímém přenosu sledovat, co se děje před ní.

TP-Link

soutez_casestudy

Další novinkou značky v oblasti bezpečnosti jsou inteligentní zásuvky (HS100/110). Oba modely jsou vybaveny Wi-Fi připojením a v průběhu dne umějí náhodně vypínat a zapínat světla, televize, rádio a podobně, takže si případní zloději nikdy nemohou být jisti, zda se v domácnosti nachází nějaký člověk nebo jen chytrý systém. Díky dálkovému ovládání lze zásuvky aktivovat i ručně například ve chvíli, kdy nám kamera pošle upozornění na podezřelý pohyb v bytě nebo třeba na zahradě.

Zdroj: TP-Link

Byl pro vás článek přínosný?