Hlavní navigace

Telefónica O2 nebude v ČR prodávat iPhone 4S. Nedohodla se s Applem

28. 10. 2011

Sdílet

 Autor:
Telefónica O2 veřejně oznámila, že do svého portfolia nezařadí nový iPhone 4S a současně ukončí prodej ostatních zařízení výrobce Apple, jehož podmínky jsou dle operátora neakceptovatelné.

Telekomunikační operátor Telefónica O2 včera oznámil, že české pobočky nebudou prodávat nejnovější smartphone americké společnosti Apple iPhone 4S. Současně doprodá zbývající kusy modelu iPhone 4 a nebude již nadále produkty Apple prodávat. Na vině jsou dle operátora nepřijatelné podmínky, jejichž dodržování Apple od prodejců svých produktů vyžaduje. Údajně se mělo jednat o příliš vysoké investice, které by měla společnost O2 investovat do marketingu, a vysoký počet kusů smartphonů, který by operátor musel povinně prodat.

soutez_casestudy

Marketingový ředitel společnosti Telefónica Jiří Dvorjančanský k situaci sdělil: „Chceme našim zákazníkům nabídnout kvalitní portfolio mobilních telefonů za nejlepší možnou cenu. Apple však požaduje takové podmínky smlouvy o prodeji telefonů iPhone, že nejsme schopni tomuto cíli dostát. Nadále jsme nicméně otevření spolupráci s firmou Apple na stávajících i budoucích projektech za podmínky, že se dohodneme na oboustranně přijatelném obchodním modelu.

Operátor nicméně ujišťuje své stávající zákazníky vlastnící zařízení z produkce společnosti Apple, že jim bude i nadále poskytována zákaznická podpora.

Byl pro vás článek přínosný?