Hlavní navigace

TIP: 9 doplňků prohlížeče Firefox pro sociální sítě - 1. díl

Sdílet

 Autor: © ra2 studio - Fotolia.com
Považujete se za nadšeného uživatele sociálních sítí, jemuž nesmí uniknout jediný příspěvek? Poradíme vám, které doplňky prohlížeče Firefox vám usnadní život.

1. díl - Facebook Toolbar, Twitter Search, Hootbar

2. díl - Google+ Manager, LinkedIn Companion, Yoono

3. díl - Shareaholic, Tiny URL Generator, StumbleUpon

 

1) Facebook Toolbar

Facebook toolbar představuje užitečný doplněk rozšiřující webový prohlížeč o panel s funkcemi určenými pro snadnou práci s obsahem největší sociální sítě. K dispozici budete mít vyhledávání, menu s rychlými odkazy (pro okamžitý přístup k vašemu profilu, seznamu přátel, doručeným zprávám, fotografiím, poznámkám, apod.), odkaz na hlavní stránku Facebooku, tlačítko pro sdílení obsahu, a tlačítko pro okamžitý upload fotografií. Panel vás bude rovněž upozorňovat na nové zprávy, žádosti přátel či příspěvky. Na levé straně panelu nakonec naleznete tlačítko pro zobrazení/skrytí postranního panelu s nejnovějšími příspěvky vašich přátel.

facebook toolbar

2) Twitter Search

Někdy se hodí mít po ruce nástroj, který umožní sledovat dění okolo konkrétní osoby. Doplněk Twitter Search je výkonným leč téměř neviditelným nástrojem, který umožní velmi rychle vyhledat a zobrazit informace o konkrétní osobě. Použití doplňku je velice jednoduché. Pouze vepište do adresního řádku vašeho prohlížeče zavináč (znak @) a uživatelské jméno a potvrďte volbu klávesou Enter. Twitter Search vás přesměruje přímo na hledanou stránku.

twitter search

3) Hoot Bar

V některých případech si přejete namísto hledání informací o ostatních přátelích pouze aktualizovat vlastní status. Doplněk Hoot Bar představuje praktického pomocníka umožňujícího zveřejňovat tweety přímo prostřednictvím adresního řádku prohlížeče. Nástroj do vašeho prohlížeče přidá dvě tlačítka. Malou ikonu ptáčka v adresním řádku a ikonu nástroje umístěnou mezi adresní a vyhledávací řádek. Pro aktualizaci vlastního účtu pouze vepište kýžený text do adresního pole a klikněte na ikonu ptáčka. Druhé tlačítko nabídne více možností, lze používat více účtů (pouze za každou zprávu napište –jméno_účtu), plánovat zprávy nebo sledovat statusy. Pro získání kompletní funkcionality nástroje je nutné vytvoření účtu na stránce HootSuite.

hoot bar

 

V příštím díle si ukážeme další praktické doplňky, jež se budou tentokrát orientovat na Google+ a LinkedIn.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © ra2 studio - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?