Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 4.díl

22. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

 

Gmail Offline

Žít takzvaně v cloudu je skvělé, ovšem pouze za předpokladu, že je cloud k dispozici. Vsaďte na Gmail Offline, Googlem vylepšený způsob pro přístup do své e-mailové schránky i v okamžiku, kdy jste odpojeni od internetu.

Gmail Offline není nic jiného než jednoduché rozšíření pro internetový prohlížeč Chrome. Po instalaci tohoto rozšíření stačí tento nástroj jednou spustit a vše je hotovo. Poté totiž můžete číst zprávy, spravovat poštovní schránku či psát nové e-mailové zprávy, a to aniž byste museli být připojeni k internetu. Popisované zdarma dostupné rozšíření automaticky provede synchronizaci vámi provedených změn vždy, když se opět připojíte k internetu.

Firma Google v současnosti nabízí i podpůrné funkce i pro Google Docs a Calendar, ovšem tyto služby je třeba aktivovat samostatně. Stačí pouze klepnout na ikonku ozubeného kola, která se nachází v pravém horním rohu obrazovky každé služby, a vyhledat odkaz pro nastavení offline přístupu.

soutez_casestudy

Gmail Offline

Nejste připojeni k internetu? Nevadí! Pomocí nástroje Gmail Offline můžete spravovat svoji poštovní schránku a číst e-maily i offline.

Byl pro vás článek přínosný?