Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 7.díl

29. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

5. díl článku: Gladinet Cloud Desktop

6. díl článku: Checker Plus pro Google Calendar

 

CompanionLink

Ať máte v oblibě Gmail a Google Calendar (Google Kalendář) jakkoliv, stejně se tu a tam nevyhnete nutnosti použít klasickou počítačovou aplikaci, jako je Outlook či Lotus Notes. Pokud si trochu pohrajete s protokolem IMAP, můžete dosáhnout synchronizace všech svých zpráv, ale co jiná data, jako je kalendář, kontakty či úkoly?

A právě pro tyto případy je zde nástroj od firmy CompanionLink. Jedná se o program, který dokáže synchronizovat libovolné aplikace s cloudovými aplikacemi od firmy Google, takže si můžete prohlížet, upravovat či přidávat informace stejně jako by byl váš počítač součástí cloudu. Program od firmy CompanionLink podporuje jako jednosměrnou, tak obousměrnou synchronizaci, takže v případě potřeby dokáže synchronizovat i vaše data na místním počítači s daty na serveru Google.

Program pro synchronizaci s Outlookem stojí 50 amerických dolarů, program pro synchronizaci s Lotus Notes stojí 80 amerických dolarů. Firma nabízí i pestrou paletu jiných možností týkajících se synchronizace, jako jsou třeba aplikace pracující se službami typu GroupWise, Zoho či Salesforce. Na straně poštovních serverů jsou k dispozici možnosti připojení jak ke Googlu, tak i k Windows Live. Programy od firmy CompanionLink jsou v současné době dostupné pro Windows XP, Windows Vista a Windows 7, podpora systémů Mac má být dostupná v nejbližší době.

CS24

CompanionLink

Programy od firmy CompanionLink dovedou synchronizovat kontakty, kalendář, úlohy i poznámky s obsahem na vašich účtech na Googlu či Windows Live.

Byl pro vás článek přínosný?