Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 8.díl

1. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

5. díl článku: Gladinet Cloud Desktop

6. díl článku: Checker Plus pro Google Calendar

7. díl článku: CompanionLink

 

Vzdálená plocha Chrome

Nástroj Vzdálená plocha Chrome od Googlu, který je v současnosti stále ještě ve stádiu beta verze, vám umožní přistupovat a řídit vzdáleně prakticky libovolný počítač, a to přímo z okna internetového prohlížeče. Jediné, co budete potřebovat, je zdarma dostupný doplněk pro internetový prohlížeč Chrome. Z toho vyplývá, že služba funguje hladce prakticky v libovolném operačním systému – Windows, Mac, Linux a dokonce i v cloudově orientovaném operačním systému Chrome OS.

Vzdálená plocha Chrome v současnosti vyžaduje u každého počítače účast jednoho uživatele, kteří na počítačích, které se mají vzdáleně spojit, musí ručně přijmout spuštění nové relace. V této podobě je tedy tato služba směrována na možnost řešení problémů s počítačem, kdy jeden uživatel žádá druhého uživatele u jiného (vzdáleného) počítače o pomoc. Jedná se tak o doslova z nebe seslaný nástroj pro nás všechny, kdo často fungujeme v rámci rodiny jako poradci při problémech s počítačem. Google se nechal slyšet, že v blízké době rozšíří nástroj Vzdálená plocha Chrome ještě o možnost vzdáleného přístupu k počítači, aniž by u něj byla nutná přítomnost jiného uživatele, což by tento nástroj učinilo ještě daleko užitečnějším.

soutez_casestudy

Vzdálená plocha Chrome

Pomocí nástroje Chrome Remote Desktop budete moci ovládat vzdálený počítač, ovšem pouze se souhlasem jeho majitele.

Byl pro vás článek přínosný?