Hlavní navigace

Tip: Deset vynikajících nástrojů pro práci s fotografiemi - 2. díl

9. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © vukas - Fotolia.com
V tomto díle se budeme věnovat programu Photo Pos Pro, který se používá pro úpravu digitálních fotografií.

Vlastníte digitální fotoaparát, kterým jste si pořídili spoustu fotografií? Chcete pomoci s jejich úpravou a uspořádáním? Pak jste na tom správném místě, protože jsme pro vás vybrali deset nástrojů, které vám umožní získat kontrolu nad všemi vámi pořízenými snímky. Je přitom úplně jedno, zda hledáte špičkový program pro úpravu snímků, vydařenou aplikaci pro správu fotografií nebo šikovné nástroje, jež zvládají takové operace jako je třeba vyhledávání duplicitních souborů – je zde skutečně pro každého něco. Navíc je každý z námi nabízených nástrojů zdarma, a to nejen ke stažení, ale i pro používání.

 

1. díl - Programy pro úpravu snímků - GIMP

 

Photo Pos Pro

Pokud máte pocit, že tu spoustu funkcí, kterou vám GIMP nabízí, zřejmě nevyužijete, nicméně přesto potřebujete dostatečný počet nástrojů pro úpravu fotografií, pak určitě vyzkoušejte program Photo Pos Pro. Jedná se o freeware, který byl kdysi programem placeným, a stejně jako GIMP disponuje pestrou paletou funkcí, ovšem na rozdíl od programu GIMP se daleko snáze ovládá. Vyznačuje se jednoduchým a přehledným rozhraním, které se ovládá takřka intuitivně. V okně programu zaujímá největší část právě upravovaná fotografie a okolo ní je rozmístěna spousta nástrojů pro úpravu fotografií, přičemž každý nástroj má svoji ikonku. Chcete-li vědět, jakou funkci má ta která ikonka, přejeďte nad ní ukazatelem myši, dokud se neobjeví nápověda v bublině. Nicméně u většiny nástrojů tuto nápovědu zřejmě potřebovat nebudete, protože samotné ikonky jsou skutečně dostatečně výmluvné.

Schválně zkuste pomyslet na nějaký konkrétní nástroj pro úpravu snímků a s největší pravděpodobností jej v programu Photo Pos Pro i najdete. Program samozřejmě disponuje funkcí pro odstranění červených očí, nabízí funkce pro zaostření či naopak rozmazání snímků, dokáže snímkům dodat teplý nebo studený tón, vkládat rámečky nebo různé speciální efekty. Jsou zde k dispozici i nástroje pro kreslení, a pokud rádi pracujete s vrstvami, pak je můžete využívat i v tomto programu.

Photo Pos Pro

Všimněte si, že při instalaci programu dochází k pokusu o změnu nastavení domovské stránky internetového prohlížeče na web mystart.com. Pokud si nepřejete měnit domovskou stránku prohlížeče, nezapomeňte zrušit zaškrtnutí příslušného políčka.

Download: http://www.image-editor.net/

Cena: Zdarma

CS24

 

V dalším díle se podíváme na program Picasa, který se dá použít nejen pro správu fotografií, ale i pro jejich úpravu a sdílení.

Byl pro vás článek přínosný?