Hlavní navigace

TIP: jak na úpravu titulků k filmům

18. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na tři zajímavé programy, které vám pomohou s tvorbou a úpravou titulků k videu.

Subtitles Wizard

Subtitles Wizard je skvělý český (bezplatný) program, který zvládá mnoho funkcí. Nejen, že podporuje třináct různých formátů titulků, které rozpoznává automaticky, ale umí také soubory konvertovat z jednoho formátu do druhého, titulky editovat, opravovat, posouvat a nebo přehrávat.

Subtitle Processor

Díky této aplikaci můžete jak editovat existující titulky, tak i přidávat titulky k filmům podle zvukové stopy. Jádrem programu jsou tři propojené moduly: editor, přehrávač a překladatel. Subtitle Processor pracuje s formáty MicroDVD, SubRip, SSAv4 a SimpleTime. Titulky můžete přeřádkovat, spojovat, rozdělovat, vkládat přechodné efekty nebo měnit jejich rychlost. Program slouží také jako přehrávač.

soutez_casestudy

Subtitle Worshop

Výčet programů by nebyl kompletní, pokud bychom nezmínili Subtitle Workshop, jelikož jde o jeden z nejlepších programů pro práci s titulky. Podporuje všechny rozšířené formáty a disponuje všemi editačními vlastnostmi, které byste mohli potřebovat. Aplikace si poradí jak s tvorbou titulků, tak s jejich  následnou editací, spojováním, rozdělováním nebo synchronizací. Velkou výhodou je také intuitivní rozhraní.

Foto: Fotolia © SSilver

Byl pro vás článek přínosný?