Hlavní navigace

TIP: Jak odinstalovat aplikace ze smartphonu s Androidem

12. 5. 2011

Sdílet

Dnes poradíme všem začínajícím uživatelům, kteří se nedávno stali vlastníky smartphonu s OS Google Android, jak odebrat nepoužívané aplikace.

Pokud jste se stali novým majitelem smartphonu s operačním systémem Google Android, pak jste zajisté již využili zřejmě jednu z nejlepších funkcí - možnost instalovat aplikace vyvinuté výrobci třetích stran z internetového tržiště Googlu označovaného jako Android Market.

Faktem je, že počáteční vášeň ve stahování aplikací sice většinou brzy omrzí, ale může vcelku rychle přerůst v hromadu staženého softwaru, který nepoužijete buď vůbec, nebo maximálně jednou. Dalšími kandidáty na odinstalování jsou stažené hry, které jste již dohráli. Když už nic, tak všechny tyto nepotřebné aplikace zabírají cennou kapacitu vaší paměti.

Žádné obavy - nepotřebné aplikace z paměti velmi snadno odeberete v několika krocích a na svém smartphonu si uvolníte zbytečně obsazené místo. Postupujte následovně:

 

Krok 1:

Na domovské obrazovce klepněte na položku Menu a poté na položku Settings.

Android

 

Krok 2:

Klepněte na položku Applications a následně zvolte Manage applications.

Android

 

Krok 3:

Vyberte aplikaci, kterou budete chtít odebrat. V našem případě chceme odstranit aplikaci Talking Tom Cat.

Android

 

Krok 4:

V sekci Application info stiskněte tlačítko Uninstall. Objeví se žádost o potvrzení odstranění aplikace. Nakonec se objeví hlášení o tom, že vámi vybraná aplikace byla odstraněna. Stiskem tlačítka OK se vrátíte do hlavní nabídky s přehledem aplikací.

Android

soutez_casestudy

 

Pokud naopak začínáte s iPhonem či iPadem od společnosti Apple, může se vám hodit stejný tip pro tato zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?