Hlavní navigace

Tip: Mailujte jako profesionál - 2. díl

8. 11. 2011

Sdílet

 Autor: © Alexander Lukin - Fotolia.com
E-mail obecně často leží na hraně mezi užitečností a překážkou. Je to nedocenitelná pomůcka pro komunikaci a práci, na druhou stranu může být nepraktický, vtíravý – a někdy dokonce i ohrožující bezpečnost.

V následujícím článku vám nabízíme malý návod k tomu, jak svou elektronickou schránku zkrotit a přizpůsobit obrazu svému. Zkrátka, jak se stát profesionálem v e-mailování a zefektivnit další oblast vaší práce.

1.díl seriálu: Nastavte své e-maily do režimu „zdřímnutí“

 

Tip č.2: Zkroťte Gmail prioritními zprávami a rozpletenými konverzacemi

Odpověď Gmailu na přehlcený email je tzv. Priority Inbox. Gmail hodnotí vaše zvyky pro čtení a odpovědi a na základě tohoto hodnocení zjistí, které e-maily jsou pro vás nejdůležitější – ty pak „vyplaví“ v rámci složky doručených zpráv nahoru. Přesnost automatu můžete zvýšit pomocí tlačítka plus nebo mínus u jakéhokoliv e-mailu.

K aktivaci služby Priority Inbox směřujte do nastavení Gmailu, klikněte na panel Doručené a rozbalte menu Typ doručené pošty. Tu pak změňte z klasické na Prioritní poštu.

Když už jste v oblasti nastavení, můžete zvážit vypnutí jedné z nejkontroverznějších funkcí Gmailu: zobrazení konverzace, která spojuje zprávy se stejným předmětem. Čím delší je takový shluk zpráv a čím více lidí se takové konverzace účastní, tím těžší je nalézt nejnovější příspěvek či dohledat starší odpovědi.

Abyste deaktivovali zobrazení konverzací a začali zprávy zobrazovat tak, jak jdou za sebou (jako tomu je u většiny tradičních e-mailových služeb) – vstupte do nastavení a zde přepněte zobrazení konverzace na možnost vypnuto. Poté uložte všechny změny.

CS24

 

Úvodní foto: © Alexander Lukin - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?