Hlavní navigace

Tip: Mailujte jako profesionál - 3. díl

9. 11. 2011

Sdílet

 Autor: © Alexander Lukin - Fotolia.com
E-mail obecně často leží na hraně mezi užitečností a překážkou. Je to nedocenitelná pomůcka pro komunikaci a práci, na druhou stranu může být nepraktický, vtíravý – a někdy dokonce i ohrožující bezpečnost.

V následujícím článku vám nabízíme malý návod k tomu, jak svou elektronickou schránku zkrotit a přizpůsobit obrazu svému. Zkrátka, jak se stát profesionálem v e-mailování a zefektivnit další oblast vaší práce.

1. díl seriálu: Nastavte své e-maily do režimu „zdřímnutí“

2. díl seriálu: Zkroťte Gmail prioritními zprávami a rozpletenými konverzacemi

 

Chraňte své soukromí jednorázovými e-mailovými adresami

Znáte to: objevíte novou službu, slevu či online dáreček, který ale požaduje vaši e-mailovou adresu. Ale vy nechcete dostávat nevyhnutelnou záplavu reklam, informací o update a dalšího spamu. Jak se zaregistrovat bez toho, abyste sdíleli svou adresu?

Vše, co potřebujete, je jednorázová adresa, která nijak negativně neovlivní vaši příchozí poštu. Předpokládejme, že se chcete registrovat k nějaké službě, ale nechcete k tomu použít svůj osobní e-mailový účet. Prostě si vymyslete adresu (třeba „nesnasimspam“) a připojte @mailinator.com. Potom běžte na bezplatnou službu Mailinator a do políčka „check your inbox“ napište adresu, kterou jste si právě vymysleli. Naleznete zde schránku přístupnou přes web, kterou můžete využít k přijetí slevového kódu, odkazu na download souboru či čehokoliv dalšího. Všechny e-maily v Mailinatoru se po 24 hodinách automaticky smažou.

Mailinator není jedinou službou svého typu. Ve vyhledávači zadejte 10 Minute Mail, Humaility, YopMail… to všechno jsou weby poskytující jednorázové schránky. Pokud pro surfování využíváte prohlížeč Firefox, add-on s názvem Less Spam, Please (méně spamu, prosím) se integruje se všemi výše zmíněnými službami a generuje jednorázové a později znovu použitelné e-mailové adresy pravým kliknutím do e-mailového políčka a vybráním volby Insert a temporary mail address (vložte dočasnou e-mailovou adresu). Jednodušeji už to nejde.

CS24

 

Úvodní foto: © Alexander Lukin - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?