Hlavní navigace

TIP: Naučte se několik užitečných webových triků - 2. díl

28. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © photo-dave - Fotolia.com
V dnešním pokračování si ukážeme některé nepostradatelné doplňky, jako je správce záložek Xmarks nebo nástroj pro zachycení snímku obrazovky, a také několik služeb společnosti Google.

Podívejme se na několik zajímavých triků, doplňků, klávesových zkratek a vylepšení, které vám mohou zpříjemnit procházení internetových stránek.

1. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-naucte-se-nekolik-uzitecnych-webovych-triku-1-dil-20666

 

3) Užitečné doplňky

Zachyťte snímek celé stránky: Pakliže potřebujete vytvořit rychlý screenshot obsahu okna vašeho prohlížeče, jistě se vám bude hodit některý z doplňků Screengrab pro Firefox, IE Screenshot pro Internet Explorer nebo Talon pro Chrome.

iescreenshot

Internet Explorer si zaslouží alespoň záložku: Ačkoliv pravděpodobně běžně nepoužíváte prohlížeč Internet Explorer, v některých situacích je užitečné mít jej po ruce. Doplňky IE Tab pro Firefox a IE Tab pro Chrome vám jej umožní otevřít v samostatné kartě, tudíž není nutné samotný prohlížeč spouštět.

 

Synchronizujte své záložky: Xmarks je velice užitečný nástroj, který se postará o automatickou synchronizaci vašich uložených záložek tak, abyste je měli dostupné v každém prohlížeči na všech používaných zařízeních.

xmarks

Odhalte zákeřné webové stránky: Doplněk Web of Trust vám zaručí o něco bezpečnější procházení webu. U jednotlivých navštěvovaných stránek vás bude informovat o míře jejich věrohodnosti a bezpečnosti.

wot

4) Doplňky pro Chrome a služby společnosti Google

Upozornění na příchozí emaily: Doplněk Mail Checker Plus pomocí zvukové výstrahy zajistí, že si bezpečně všimnete každého emailu, jenž obdržíte do své Gmail schránky. Nástroj umí dále zobrazit předmět a umožní vám jedním kliknutím na zprávu odpovědět.

mailchecker

Kalendář Google stále po ruce: Pakliže potřebujete často nahlížet do svého Google kalendáře či doplňovat nové záznamy, sáhněte po rozšíření DayHiker, díky němuž budete moci kalendář pohodlně zpřístupnit bez nutnosti otevírání nové karty.

dayhiker

Snadné přidání odběru do RSS čtečky Google Reader: Používáte-li službu Google Reader pro organizaci svých RSS odběrů, jistě oceníte doplněk RSS Subscription Extension, jenž na pravé straně adresního řádku zobrazí ikonu umožňující rychlé přidání internetové stránky do seznamu sledovaných webů.

CS24

 

Úvodní foto: © photo-dave - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?