Hlavní navigace

Tip: Ochraňte svá sociální média bezpečnostními doplňky - 2.díl

12. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © Octus - Fotolia.com
Nadměrné sdílení se v našem světě posedlém sociálními médii stalo standardní procedurou. Nenechte na něj doplatit vaši bezpečnost!

V tomto seriálu se podíváme na dva druhy aplikací zabývající se bezpečností na sociálních sítích. První typ může vás a vaše přátele varovat před škodlivými příspěvky, komentáři, odkazy a dalšími typy potenciálního zneužití, které jsou využívány pro šíření virů, phishingových podvodů a malware. Druhý typ je potom určen pro vytvoření hranic vaším dětem. Tyto nástroje vás mohou varovat před jakoukoliv potenciálně nebezpečnou komunikací nebo obsahem na Facebooku vašeho dítěte (jako je materiál obsahující násilí, sex, užívání drog nebo vulgární jazyk), či dalšími věcmi, jako jsou pochybní „přátelé“ (a potenciální predátoři).

 

1. díl článku: Bitdefender Safego

 

MyPageKeeper

MyPageKeeper je bezplatná facebooková aplikace proti zneužití, která pochází od autorů bezpečnostního balíku StopTheHacker a vědců z University of California, Riverside. V současné době je MyPageKeeper v režimu veřejného betatestování. Aplikace podobně jako Bitdefender Safego monitoruje všechny položky umístěné na váš profil a na hlavní stránku Facebooku.

Stejně jako Safego, i MyPageKeeper, pokud nalezne něco škodlivého či představujícího bezpečnostní riziko, pošle komentář k danému příspěvku nebo vám zašle upozornění e-mailem.

Co se nastavení doplňku týče, můžete jít na facebookovou stránku této aplikace a kliknout na odkaz Settings pro změnu nastavení, kde lze buďto aktivovat či deaktivovat komentáře u škodlivých příspěvků. Stejně tak můžete zapnout i agresivnější oznamování, jež vám poskytne lepší ochranu, ale může také vyústit (podle tvůrců MyPageKeeperu) v pár falešných poplachů.

MyPageKeeper

CS24

 

Dalším díl vám představí bezplatnou monitorovací službu SocialShield, která vám pomůže ochránit vaše dítě na sociálních sítích.

Byl pro vás článek přínosný?