Hlavní navigace

TIP: ovládňete svůj Android jako nikdy před tím

31. 1. 2011

Sdílet

Dnes pro vás máme nachystané tři zajímavé tipy, díky kterém budete moci vytěžit více ze svého telefonu s Androidem.

Ukládejte aplikace na SD kartu

Tento malý, ale velmi použitelný tip se bude hodit především vlastníkům starších telefonů, které nemají dostatečně velkou kapacitu vnitřní paměti. Pokud to výrobce aplikace dovoluje, můžete aplikace přesunout z paměti svého telefonu na SD kartu. Jděte do Nastavení, Aplikace, Spravovat aplikace a následně klikněte na aplikaci, kterou chcete přesunout. Uvidíte možnost nazvanou Přesunout na SD kartu.

Chrome na vašem telefonu

Pokud používáte na desktopu internetový prohlížeč Chrome, rozhodně musíte vyzkoušet i tento šikovný add-on. Nejdříve si na telefon nainstalujte přídavek Chrome to Phone a následně z Android Marketu stáhněte Chrome to Phone aplikaci. Pokud nyní budete surfovat po internetu, uvidíte nové tlačítko, díky kterému budete moci jednoduše odeslat text, odkaz, číslo, mapy a další věci do svého telefonu. Například pokud na webu zvýrazníte telefonní číslo a klikněte na toto tlačítko, můžete jej jednoduše vytočit či uložit. Autorem této aplikace je charismatický Dave Burke, s nímž jsme nedávno vedli zajímavý rozhovor.

příloha_ovladnete_sva_data

Flash

Android ve verzi 2.2 a vyšší již podporuje Flash ve webovém prohlížeči. Stáhněte si jej přímo z Android Marketu (hledejte Flash Player 10.1). Dávejte si však pozor na to, že některé stránky s Flashem mohou značně zpomalit váš telefon.

Byl pro vás článek přínosný?