Hlavní navigace

Tip: Surfujte prostřednictvím veřejné Wi-Fi bezpečně

7. 7. 2011

Sdílet

Pokud surfujete přes veřejnou Wi-Fi síť, vystavujete se značnému riziku. Naštěstí se můžete ochránit použitím připojení přes virtuální soukromou síť (VPN).

VPN (virtual private network) dokáže mezi vašimi mobilní zařízeními a domácím počítačem vytvořit při připojování přes veřejnou Wi-Fi bezpečné spojení, takže se nebudete muset bát o svá data. Postupujte podle následujících kroků.

 

1. Nainstalujte si LogMeIn Hamachi2

Bezplatných VPN nástrojů je mnoho, doporučit vám můžeme například LogMeIn Hamachi2, který je uživatelsky přívětivý a má svého vlastního VPN klienta. Začněte zaregistrováním se na secure.logmein.com a následně si stáhněte avizovaný program. Při prvním spuštění klikněte na tlačítko "Power on", díky čemuž se objeví nové okno umožňující zaregistrovat kupříkladu váš notebook, na kterém máte software nainstalován.

2. Připojte se k síti

LogMeIn Hamachi2 následně zobrazí seznam sítí. Vybrat můžete buď "Vytvořit novou síť" nebo "Připojit k existující síti". Vy zvolte první možnost a vložte informace o svém počítači. Pokud chcete provést další nastavení, klikněte na ikonku Pokročilé.

3. Zvolte cílový počítač

LogMeIn Hamachi2 jednoduše řečeno vytvoří bezpečný komunikační tunel mezi vaším notebookem (klientem) a druhým (cílovým) počítačem. Detaily cílového počítače jste vložili při vytváření sítě v druhém kroku. 
Až se následně na veřejnosti připojíte k veřejné Wi-Fi, vyberete v LogMeIn Hamachi2 svůj cílový počítač a připojíte se k němu.

4.  Surfujte bezpečně

Jakmile je mezi klientem a cílovým počítačem vytvořen bezpečný tunel, surfujete na internetu zcela bezpečně. LogMeIn Hamachi2 umožňuje mimo jiné také provozovat instant messaging s 256bitovým šifrováním.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © Beboy - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?