Hlavní navigace

TIP: Tvorba fotoknih snadno a rychle

23. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © utemov - Fotolia.com
Probíhající období dovolených přináší spoustu nových zážitků a také fotografií. Jak z nich vytvořit fotoknihu?

Fotokniha je výborným dárkem k narozeninám, výročím a hodí se například i jako vzpomínka na podařenou dovolenou. Tištěné fotografie jsou totiž stále něco více, než pouhé digitální soubory. Fotoknihu doma jen tak nevytvoříte a je lepší využít služeb specializovaných společností, které pro tvorbu knihy poskytují vlastní propracované programy.

Jedním z těchto nástrojů je AlbumMaker 6 od firmy tiskproradost.cz. Program má skoro 170 megabajtů a dobu stahování si můžete zpříjemnit například výběrem fotografií pro vaši knihu. Při instalaci AlbumMakeru je nutné zadat instalační kód 881111.

Důležité je, zda si s programem poradí i méně zkušení uživatelé. Odpověď je jednoduchá. Zvládnete-li program nainstalovat, vytvoření fotoknihy pro vás nebude problém. Fotografie nemusíte předem nijak upravovat - AlbumMaker zvládne ořez, úpravu jasu, kontrastu, barev a mnoho dalšího za vás. Poradí si i s odstraněním efektu červených očí.

K dalším z mnoha možností patří přidávání rámečků, masek, textů a různých fotografických efektů. Díky tomu můžete vytvořit fotoknihu přesně podle vašich představ. Pokud ale nemáte tolik času či fantazie, je v AlbumMakeru připraveno několik povedených návrhů. Hotovou fotoknihu můžete jedním kliknutím odeslat k tisku a po několika dnech dorazí až k vám domů.

AlbumMaker 6 si poradí nejen s fotoknihami, ale také s kalendáři, sešity, pexesem a dalšími tiskovinami. Umí toho hodně a brzy zvládne ještě více. Ve vývoji je totiž nová verze programu. AlbumMaker můžete stahovat přímo na oficiálních stránkách tiskproradost.cz.

AlbumMaker však není jediným programem pro tvorbu fotoknih, podobné služby nabízí i nástroje CeWe fotokniha a HF Designer.

CS24

 

Titulní foto: © utemov - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?