Hlavní navigace

TIP: Zbavte se běžných potíží s IE9 - 1. díl

8. 5. 2011

Sdílet

Nezobrazují se vám v Internet Exploreru 9 korektně webové stránky nebo se vám na webu nedaří přehrát video? Poradíme vám.

1) Prohlížeč se dlouho načítá

Tento problém ve většině případů vyřešíte tak, že zakážete některé doplňky, které se v rámci prohlížeče spouštějí. Mohou totiž mít velký vliv na jeho výkon. Klikněte v pravém horním rohu prohlížeče na ikonku Nástroje a zvolte možnost Spravovat doplňky.

2) Prohlížeč nenačítá některé stránky

Internet Explorer 9 je stále ještě novým prohlížečem, takže jej některé webové stránky nemusejí podporovat. Nejlepším řešením je zobrazovat tyto stránky v módu kompatibility. Na své klávesnici zmáčkněte Alt, klikněte na Nástroje > Nastavení kompatibilního zobrazení > Kontrola > Zobrazit všechny webové stránky v režimu kompatibility. Pokud se vaše oblíbená stránka stále odmítá načíst, vypněte filtrování ActiveX nebo Ochranu před sledováním.

3) Stránka se nezobrazuje ani v módu kompatibility

Je možné, že vaše oblíbená stránka byla navržena tak, aby se správně zobrazovala v mnohem starších verzích Internet Exploreru. Pokud podržíte klávesu Alt a budete mačkat čísla 5, 6, 7 a 8, prohlížeč vám umožní vybrat si starší verzi IE, ve které se web načte.

soutez_casestudy

4) Nejde zobrazit video a přistupovat k webovým aplikacím

  • Pokud se vám v IE9 nezobrazuje video ze stránek jako je YouTube, musíte aktualizovat svůj Flash player od Adobe. Stáhnout si jej můžete zde.
  • Jestliže používáte 64bitovou verzi Windows, ujistěte se, že máte paradoxně 32bitovou verzi Internet Exploreru 9, jelikož 64bitová verze IE9 Flash zatím oficiálně nepodporuje.
  • Aktualizujte si JAVU.

 

Úvodní foto: © rgbspace - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?