Hlavní navigace

Tvorba zálohy bitové kopie ve Windows 10 a její obnovení - 2.díl

27. 2. 2017

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Naučte se vytvořit zálohu bitové kopie vašeho disku, abyste si mohli v případě jeho poškození obnovit jeho obsah.

Předcházející díl

 

Jak obnovíte poškozený nebo úplně zničený pevný disk nebo disk SSD? Jak si poradíte, když se operační systém Windows zanese tak, že bude naprosto nepoužitelný nebo se jej dokonce vůbec nepodaří spustit? V tomto článku vám prozradíme, jak se vytváří záloha bitové kopie operačního systému Windows 10 a jak se z této zálohy bitové kopie dá v případě havárie obnovit obsah disku.

Co je pro vytvoření zálohy bitové kopie a případné obnovení potřeba?

Pro vytvoření zálohy bitové kopie nebo pro obnovení systému z této bitové kopie ve Windows 10 nebudete potřebovat instalovat žádný program. Vše potřebné je totiž integrováno přímo v operačním systému.

Při tak důležitém zásahu do operačního systému ale určitě budete potřebovat přistupovat do operačního systému pod účtem správce. Pokud na počítači pracujete pod standardním uživatelským účtem, budete vyzváni k zadání hesla pro účet správce.

Dále budete potřebovat externí pevný disk (vyměnitelné disky USB, popřípadě externí disky SSD by byly buď příliš malé, nebo příliš drahé). Není třeba, aby vámi vybraný externí disk byl prázdný a samozřejmě jej můžete používat i pro jiné účely, než je zálohování. Na druhou stranu na něm musí být dostatek volného místa, aby se na něj vešel veškerý obsah pevného disku C:.

Také budete potřebovat jednotku pro obnovení operačního systému Windows 10 vytvořenou na vašem počítači. Z toho vyplývá, že budete potřebovat vyměnitelný disk USB.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?