Hlavní navigace

Udržte si pořádek ve svém internetovém prohlížeči - 1. díl

27. 3. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Není nic horšího, než když máte v internetovém prohlížeči otevřeno spoustu záložek a právě tu, kterou potřebujete, v té změti nemůžete najít. Jedním z řešení je funkce připnutí záložek.

Pokud jste si v internetovém prohlížeči zvykli na používání záložek a používáte je skutečně každodenně, pak vás jistě již napadlo, jestli by neexistovala nějaká funkce, která by dokázala v otevřených záložkách udělat pořádek. Ono přece jen vyznat se ve dvaceti otevřených záložkách a co nejrychleji najít tu pravou může být docela obtížné a nějakou chvíli to zabere. Naštěstí většina moderních prohlížečů disponuje funkcí připnutí záložek, která je v těchto situacích doslova požehnáním. Věříme, že pomůže i vám!

Úvod

Každým rokem jsou webové aplikace a weby jako takové stále lepší, nabízejí stále lepší služby, jsou daleko produktivnější – to ale bohužel neplatí o internetových prohlížečích, protože práce s nimi má do dokonalosti ještě dost daleko.

Ostatně to všichni znáte: Například hledáte na internetu informace týkající se nějakého tématu, a přitom máte otevřeno minimálně deset záložek. K tomu máte ještě otevřenou záložku s webovým rozhraním své e-mailové schránky, záložku s úložištěm Google Drive, záložku s přihlášeným účtem do Twitteru a záložku s Facebookem. Není divu, že při vyhledávání a otevírání dalších záložek je pokus o vytvoření pořádku v záložkách předem odsouzen k nezdaru.

Doslova záchranou jsou v takových případech připnuté záložky!

Pokud používáte internetové prohlížeče Chrome, Firefox či Opera, můžete si ty nejvíce používané záložky uspořádat v seznamu otevřených záložek co nejvíce vlevo. Takto vám zůstane zbytek okna pro záložky používané pro hry, zprávy či vyhledávání.

Soubor připnutých záložek v internetovém prohlížeči Chrome

Samozřejmě se nejedná o žádný dokonalý nástroj pro organizaci záložek, nicméně i přesto lze připnuté záložky považovat za nejlepší a nejjednodušší řešení, které je k dispozici v řadě moderních internetových prohlížečů určených pro počítače.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?