Hlavní navigace

Vypněte si ve Windows 10 rozšířená oznámení Defenderu

16. 11. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Windows Defender se v Anniversary Update doslova zamiloval do neustálého chlubení se svou činností. Pojďte se podívat na to, jak mu tuto činnost zatrhnout.

Anniversary Update pro Windows 10od Microsoftu by snad ani nebyl úplný, pokud by kromě jinak skvělých funkcí, jako je integrace Cortany (která ale bohužel v české verzi chybí) nebo vylepšeného Centra akcí neobsahoval několik velmi jemně řečeno poněkud matoucích funkcí. Jednou z těchto poněkud pochybných vylepšení je i naprosto zvrácená záliba Windows defenderu neustále uživatele informovat o tom, co za skvělou práci právě vykonává.

Tato nová funkce se označuje „Rozšířená oznámení“ a obnáší více méně to, že antivirový program od Microsoftu integrovaný ve Windows 10 neustále obtěžuje uživatele výsledky své činnosti. Pokud vám nevadí pravidelné informování a zasílání zpráv, pak je to samozřejmě v pořádku a je to bezpochyby velmi užitečná funkce.

Ukázka rozšířeného oznámení Windows Defenderu

Pokud však o takové zprávy právě příliš nestojíte, pak nezoufejte, protože se dá jejich zobrazování poměrně snadno vypnout.

Otevřete aplikaci Nastavení, a to klepnutím do nabídky Start > Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Defender.

Nastavení rozšířených oznámení ve Windows 10

Nyní se v hlavní části obrazovky přesunujte do spodní části tak dlouho, dokud nenarazíte na část Rozšířená oznámení. Zde pak jednoduše přesuňte přepínač do polohy Vypnuto.

soutez_casestudy

A to je vše. Nyní jsou rozšířená oznámení vypnuta. Pokud Windows Defender narazí ve vašem počítači na nějaký malware, nebojte se, určitě vám to oznámí. Co však neuvidíte, budou oznámení o tom, že Windows Defender právě dokončil prohlížení operačního systému nebo jinou opakovanou činnost.

Zřejmě každý, kdo se stará doma o počítač, který používá vícero uživatelů, si asi bude chtít ponechat rozšířená oznámení zapnutá, už jen proto, aby nemusel příliš často otevírat okno Windows Defenderu, aby se přesvědčil, v jakém stavu se právě nachází program a celý počítač. Nám osobně přineslo vypnutí rozšířených oznámení jednoduchou možnost, jak minimalizovat počet oznámení, která naše počítače už tak jako tak docela zaplavují, a to aniž bychom přišli o nějaké kritické aktualizace.

Byl pro vás článek přínosný?