Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 10/21

27. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Computeroworld
Umělá inteligence, ERP, integrace aplikací a mnoho dalšího. To jsou hlavní témata aktuálního Computerworldu, který si můžete koupit i přímo v elektronické trafice. A jako bonus příloha Hvězdy českého IT.

Velká firma dnes může provozovat desítky nebo stovky aplikací a služeb umístěných jak ve svém datovém centru, tak v soukromém cloudu, jednom nebo více veřejných cloudech a u různých poskytovatelů SaaS. Tyto různorodé aplikace a služby musejí koexistovat, sdílet data a zefektivňovat stále složitější podnikové pracovní postupy.

Když se samostatně vytvořené aplikace a systémy integrují tak, aby mohly vzájemně spolupracovat, umožní to podniku snížit náklady, stát se interně efektivnějším a zároveň poskytnout svým zákazníkům vyšší kvalitu služeb. Pokud se integrace softwarových aplikací udělá správně, posiluje infrastrukturu organizace i její provozní efektivitu a zvyšuje hodnotu firemních investic do IT. Chcete-li vědět jak na to, poradíme vám na pěti stranách časopisu.


Autor: Internet Info DG

Management firem na všech úrovních chápe hodnotu využívání umělé inteligence, ale dobré využití AI je možné jen tam, kde vzniká skutečná hodnota. Sázky jsou vysoké. Podle průzkumu společnosti Deloitte z minulého léta očekávalo 61 % organizací, že AI promění jejich obor během příštích tří let. Společnosti s efektivními manažery, s vysokou úrovní odhodlání k projektům AI a s jasnou vizí a strategií AI mají šanci z této změny vytěžit nejvíce, uvádí zase průzkum společnosti McKinsey z loňského listopadu. Zařaďte se na správnou kolej a vyjeďte s naší pomocí dobrým směrem za umělou inteligencí.

Dalším velkým tématem Computerworldu 10 jsou trendy v oblasti ERP, k nimž patří cloud, AI a mobilita. Rozebíráme sedm hlavních trendů, které byste měli zohlednit ve svých plánech pro další rozvoj ERP.

Díky rozšíření možností podnikové správy mobility o podporu notebooků a desktopů pomohly systémy UEM (Unified Endpoint Management) firmám s rychlým přesunem do režimu práce na dálku. Jestli jste mezi nimi nebyli, zkuste načerpat z našeho analytického textu inspiraci.

Věnujeme se také zásadnímu vývoji na poli fyziky, který mohl v relativně blízké budoucnosti přinést výrazné zlevnění elektřiny a podíváme se i na chystanou evropskou digitální peněženku nebo českou kvantovou počítačovou síť.

příloha_ovladnete_sva_data

A také máme připravenou pěkný speciál o Hvězdách českého IT.

Příjemné čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?