Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 4/2020

27. 3. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Poradíme vám, kde seženete zajímavou práci a také se podíváme na zoubek komunikaci na dálku.

Předtím, než zaměstnavatel přijme nové kolegy, potřebuje co možná nejpřesněji vědět, jací vlastně jsou. Je zájemce o práci spíše tvrdohlavý, nebo přístupný změnám? Pracuje efektivně? Snese kritiku? Je týmový hráč, nebo individualista? Pro zjištění těchto charakterových vlastností je klasický přijímací pohovor příliš krátký a povrchní, a často se zvrhne v pouhou exhibici uchazeče. Počítačový systém za pomoci strojového učení to dokáže odhalit. Více podrobností najdete v článku Pohovor vede počítač v novém vydání Computerworldu.

Věnujeme se také vnitropodnikové komunikaci, přinášíme přehled vybraných produktů, které vám usnadní komunikaci ve firmě. A to nejen v dobách běžných, ale i v karanténích/koronavirových.

Blockchain ještě nedávno vyvolával obrovskou vlnu nekritického nadšení, doba se naštěstí uklidnila. Ale i tak jsou oblasti, kde má blockchain své uplatnění – časem. Jednou z nich je internet věcí, ke kterému se blockchain přirozeně hodí, ale přesto může trvat ještě pět až deset let, než se odstraní těžkosti a obě tyto technologie společně dosáhnou svého plného potenciálu. I přes dlouholetý výhled je dobré prozkoumat společně s námi výhody tohoto spojení v článku Integrace blockchainu a internetu věcí.

soutez_casestudy

A v neposlední řadě je součástí Computerworldu 4/2020 rozsáhlá příloha TOP IT Employers, kde se dozvíte, kdo vám dá zajímavou práci a kde se o vás dobře postarají. Plus několik tipů na dobré uplatnění na trhu práce. A spoustu dalšího.

Přeji vám příjemné čtení.

Byl pro vás článek přínosný?