Hlavní navigace

Vyšlo nové dvojčíslo Computerworldu 6-7/2020

29. 6. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Na letní prázdniny jsme si přichystali velkou nálož čtení. Podíváme se na umělou inteligenci, edge computing, práci na dálku nebo i třeba blockchain.

Není to tak dlouho, co blockchain byl jednou z nejsledovanějších technologií vůbec. Ta doba už je pryč, ale blockchain tu je pořád. Jen si už našel své – lepší – místo. I tom píšeme v nejnovějším vydání Computerworldu, který vyšel v rozšířené letní podobě na 48 tiskových stranách.

Máme tu dokonce i dvě témata v rubrice Produkty a služby – věnujeme se implementaci, upgradům a integrace podnikových informačních systémů (ERP) a také správě podnikového tisku.

Znáte všechna možná využití umělé inteligence? Určitě ne. Věděli jste kupříkladu, že ji využívají organizace, které se snaží lépe monitorovat svá IT aktiva? S její pomocí si vytvořily náskok před případnými problémy a zautomatizovaly opravy ještě předtím, než by se projevily jejich negativní dopady.

Strojové učení také usnadní vývoj softwaru. Nástroje pro vývoj řízený umělou inteligencí totiž poskytují automatické dokončování kódu, detekci zranitelností v kódu a nejmodernější generování kódu. I tomu se dopodrobna věnujeme v CW6-7.

Máte-li zájem se dozvědět něco víc o tom, jak lze používat moderní mobilní telefony jako nástroj pro diagnózu příchodu deprese nebo jiné kritické události, přečtete si článek Soucit smartphonu.

CS24

Pod pokračujícím vlivem koronaviru jsme se také podívali pod kůži práce na dálku, protože pracovat na dálku je fajn, ale nesmí to nerušit bezpečnost a integritu firemních dat. A když jsme u té bezpečnosti, víte, která všechna zařízení interentu věcí vás mohou – nejen doma špehovat? Je jich opravdu hodně a jejich využití je často nečekané.

Tak neváhejte a začtete se do nového Computerworldu 6-7/2020.

Byl pro vás článek přínosný?