Hlavní navigace

Vytvořte si vlastní sadu pro zabezpečení počítače - zdarma! - 2.díl

3. 3. 2016

Sdílet

 Autor: (c) giadophoto - Fotolia.com
Věnujte o víkendu svému počítači trochu času a zve vlastním zájmu si jej zabezpečte, a to zcela zdarma!

Předcházející díl

 

Pokud máte počítač, jste cílem možné nežádoucí pozornosti všech možných nekalých živlů. Prostě potřebujete nějaký software, pomocí něhož byste si svůj počítač zabezpečili. V tomto seriálu vám postupně představíme zdarma dostupný antivirus, antispyware a firewall, dále doplňky pro zabezpečení internetového prohlížeče, nástroj pro rodičovskou kontrolu, program pro automatickou aktualizaci aplikací nainstalovaných na počítači a konečně službu pro vzdálené uzamknutí notebooku.

Budete potřebovat antivirový program

Antivirový program je základem každé sady pro zabezpečení počítače, a to z jednoho dobrého důvodu – je totiž vaší první nárazníkovou zónou proti malwaru. A co se týče zdarma dostupných antivirových řešení, pak vězte, že je z čeho vybírat.

Zdarma dostupný antivirový program Avast poskytuje dobrou úroveň ochrany proti malwaru a také přehledné a snadno ovladatelné grafické rozhraní .

Vaši pozornost si beze sporu zaslouží následující dva antivirové programy – Avast Free Antivirus a Panda Free Antivirus. Podle posledních testů publikovaných německou firmou AV-Test, která se zaměřuje právě na testování různých antivirů, dosáhl právě program Panda Free Antivirus vynikajících výsledků při detekci malwaru a přitom hlásil minimální počet falešných poplachů. Solidních výsledků v těchto testech dosáhl i program Avast Free Antivirus, i když tak dobrý jako Panda Free Antivirus nebyl.

Nezávisle na tom, jaký antivirový program vyberete se vždy ujistěte, že jste vybrali takové řešení, které je schopno odhalit takzvané útoky "zero-day". Antivirové programy, které jsou schopny útoky tohoto typu zachytit, jsou neocenitelné právě pro blokování úplně nového malwaru. Jistě se shodneme na tom, že tato funkce je velmi důležitá, protože nějaký nový malware se na světě objeví každý den.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?