Hlavní navigace

WhatsApp šlápl za brzdu, kvůli přechodu uživatelů k jiným službám odložil změnu podmínek

17. 1. 2021

Sdílet

 Autor: WhatsApp
Komunikační platforma WhatsApp kvůli masivním přechodu uživatelů ke konkurenčním službám odkládá změny plánované na 8. února.

Důvodem odchodu statisíců uživatelů bylo nedávné oznámení WhatsAppu o tom, že začne některá data sdílet s Facebookem, který aplikaci vlastní od února 2014. WhatsApp uživatelům napsal, že pokud nové podmínky neodsouhlasí do 8. února, bude jim jejich účet zrušen. Změna se má dotknout jen uživatelů v USA, přesto začali od služby odcházet i uživatelů z dalších zemí.

Teď je ale všechno jinak. WhatsApp v pátek oznámil, že lhůtu odkládá do 15. května

Rozhodli jsme se odložit termín, do kterého bude potřeba naše aktualizované podmínky pročíst a přijmout. Uživatelé se nemusí obávat toho, že jejich účet 8. února přestane fungovat nebo že bude odstraněn, uvedla na svých stránkách společnost WhatsApp.

V prohlášení zároveň firma uklidňuje, že veškerá vaše komunikace s rodinou a přáteli zůstává jen mezi vámi a konkrétními příjemci.

soutez_casestudy

Otázka je, zda to pomůže. Konkurenční aplikace jako Signal nebo Telegram totiž stále hlásí, že k nim přechází stále více dřívějších uživatelů WhatsApp.

Pokud o přechodu uvažujete také, projděte si tipy na alternativní aplikace, které umí to stejné jako WhatsApp a někdy i o něco víc.

Byl pro vás článek přínosný?