Hlavní navigace

Windows 11 lze nově koupit přímo v Microsoft Store

3. 8. 2022

Sdílet

 Autor: Microsoft
Sháníte-li elektronickou licenci operačního systému Windows 11, můžete si ji nově zakoupit přímo v digitálním obchodu Microsoft Store. Jaké jsou ceny?

Operační systém Windows 11 přišel na trh 5. října 2021 a stal se nástupcem předchozích Windows 10. Podle statistik Statcounteru jsou jedenáctky aktuálně třetím nejrozšířenějším operačním systémem z Redmondu. Uživatelé Windows 10, jejichž počítače splňují poměrně přísné hardwarové nároky, mohou provést bezplatný upgrade na Windows 11. Ostatní si musí pořídit novou licenci.

Pokud jste dosud chtěli zakoupit novou licenci Windows 11, byli jste odkázáni na nejrůznější distribuční kanály. Microsoft nyní situaci napravil a spustil prostřednictvím vlastního Microsoft Store přímý prodej elektronických licencí Windows 11 určených pro nové počítače. K dispozici je jak edice Home, která v obchodu přijde aktuálně na 3999 Kč, tak i verze Pro za 7199 Kč.

Windows 11

Windows 11

Po zaplacení kupní ceny obdržíte e-mailem licenční klíč a stáhnete si instalační obraz zakoupeného systému. Následně vytvoříte instalační médium za použití flash disku nebo DVD média.

soutez_casestudy

Při pohledu na ceny Windows 11 v zavedených tuzemských e-shopech je nutné říci, že přímá nabídka elektronických licencí od Microsoftu prostřednictvím vlastního Storu je cenově výše posazená. Nákupem v klasickém e-shopu můžete ušetřit několik set korun v případě edice Home a více než tisíc korun při nákupu edice Pro.

Zdroj: Windows Central, Obrázky v článku: redakce PCWorld

Jakou verzi systému Windows máte nejraději?

Byl pro vás článek přínosný?