Hlavní navigace

Windows Server 2012 nyní běží v cloudu od Amazonu

21. 11. 2012

Sdílet

 Autor: © vege - Fotolia.com
Firemní uživatelé nyní mohou spustit Windows Server 2012 v cloudové službě Amazon Web Services a používat tak novou verzi ISS nebo frameworku .Net.

AWS není jediným poskytovatelem, v jehož cloudu lze spustit nový serverový operační systém od Microsoftu. OS je možné nainstalovat také na vlastní cloud Microsoftu Azure a také Rackspace na své platformě nabízí hned několik různých konfigurací. U nás již nejnovější verzi serverového operačního systému nabízí také několik poskytovatelů virtuálních serverů.

V případě AWS jsou Windows Server 2012 k dispozici v datových centrech po celém světě a firemní uživatelé si mohou vybrat některý z 31 virtuálních obrazů podporujících 19 jazyků. Obrazy jsou součástí produktových balíčků SQL Server 2008 a 2008 R2.

Microsoft svůj nový serverový operační systém vydal v září letošního roku. Přinesl například osmou verzi webového serveru Internet Information Services (IIS), framework.Net verze 4.5 a vylepšený PowerShell. S pomocí Windows PowerShell 3.0 mohou administrátoři vůbec poprvé spravovat jakoukoliv úlohu přes rozhraní příkazového řádku.

Aby uživatelům pomohl s nasazením nové platformy, připravil AWS video, které je konfigurací Windows Serveru 2012 provede. Podniky mohou nový systém spustit také pomocí nástroje Elastic Beanstalk, který představuje jednodušší způsob, jak nasadit a spravovat aplikace. Vývojáři pouze nahrají své aplikace ASP.NET do cloudu AWS a Elastic Beanstalk se již postará o vše ostatní. Je třeba mít ale na paměti, že nástroj je stále v beta verzi. Windows Server 2012 jsou zahrnuté také do programu AWS Free Usage Tier, který umožňuje tento a jiné systémy provozovat zcela zdarma po dobu až jednoho roku.

Byl pro vás článek přínosný?