Hlavní navigace

Zálohujte si data pomocí těchto tří zdarma dostupných utilit - 1.díl

24. 11. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Také patříte mezi uživatele, kteří moc dobře ví, jak je zálohování důležité zejména u osobních dat, ale přesto nezálohují, protože jim to připadá náročné? Zkuste zdarma dostupné nástroje pro automatické zálohování dat na externí disk!

Pravidelné zálohování je často jediným způsobem, který vám v případě, kdy dojde k poškození či zničení často velmi cenných a nenahraditelných dat , zajistí jejich obnovení. Nemusí to být jen havárie pevného disku, ale může to být i jiná katastrofa třeba přírodního charakteru, při níž přijdete například rovnou o celý počítač. Když o svá data přijdete, pak jsou pryč navždy – samozřejmě pokud nemáte na nějakém bezpečném místě uloženu jejich zálohu.

Úvod

V ideálním případě byste měli mít minimálně dvě záložní kopie: jednu budete mít uloženu doma a druhou pak někde úplně jinde – k tomu účelu se skvěle hodí cloudová řešení typu Backblaze či CrashPlan. Existují samozřejmě i různé další typy záloh, které můžete rovněž vytvářet, například obrazy operačního systému, které obsahují kromě vámi vytvořených souborů i zálohu operačního systému.

V tomto seriálu se zaměříme na trojici zdarma dostupných a automaticky pracujících nástrojů pro zálohování pouze vašich souborů na externí pevný disk nebo na jiný počítač – právě tyto soubory jsou těmi nejkritičtějšími, které budete chtít zálohovat v každém případě. Počítače i operační systémy jsou snadno nahraditelné, ale jak nahradíte fotografie svých dětí nebo dokumenty týkající se vašeho podnikání? Ztráta takových souborů je prakticky nenahraditelná.

U každého z níže uvedených nástrojů předpokládáme, že máte ke svému počítači připojen externí pevný disk.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?