Hlavní navigace

Zodpovídáme dotazy okolo nového Edge od Microsoftu (3)

25. 1. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Webový prohlížeč od Microsoftu, postavený okolo jádra Chromium, oficiálně dorazil, což s sebou nutně přineslo i otázky uživatelů, kteří možná netuší, co to pro ně znamená. Přinášíme odpovědi na ty nejčastější.

Předchozí díl

Jak získám Chromium Edge?

Jestliže chcete Edge hned, budete si jej muset manuálně stáhnout z tohoto webu. K dispozici jsou verze pro Windows 7, 8/8.1 a 10, stejně jako pro macOS.

Uživatelé počítačů běžících na Windows 10 Home nebo Windows 10 Pro, které nejsou spravovaný IT administrátory, získají automatickou aktualizaci na nový Edge prostřednictvím služby Windows Update. K takovým upgradům nedojde okamžitě, ale podle Microsoftu „v následujících týdnech“, a budou distribuovány ve fázích, jak je ostatně zvykem Microsoftu, namísto řešení „vše v jednom“. (Tato praxe Microsoftu umožní aktualizaci odstavit, pokud s ní – řekněme na některých systémech – bude něco v nepořádku, než by měla ohrozit celou uživatelskou základnu Windows 10.)

Je pravděpodobné, že ostatní – například pracovníci, jejichž PC spravuje IT oddělení – budou mít manuální upgrade zablokovaný formou skupinových politik, platných pro jejich počítače.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?