Hlavní navigace

Zoom posiluje koncové šifrování

28. 7. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Oblíbená videokonferenční aplikace bude lépe zabezpečena.

Zoom rozšiřuje koncové šifrování také na Zoom Phone a stejného zabezpečení by se měly v brzké době dočkat též pracovní skupiny známé jako breakout rooms

Uživatelé Zoom Phone mají možnost šifrování zapnout při hovorech s druhým člověkem obdobně jako při používání desktopové verze aplikace, prostřednictvím menu More. Aplikace v tu chvíli zašifruje hovor klíči, které znají jen zařízení volajícího a volaného.

soutez_casestudy

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Ti zároveň mají možnost ověřit si status šifrování poskytnutím si jedinečného bezpečnostního kódu. Šifrování však funguje pouze při hovorech dvou lidí, přičemž oba musejí používat Zoom Phone a oba musejí mít vypnuté automatické nahrávání hovoru. Brzy bychom se měli dočkat též koncového šifrování pro breakout rooms čili pro hovory větších skupin, kdy každá z nich bude mít vlastní šifrovací klíč. 

To se hodí, chcete-li zvýšit stupeň zabezpečení při důležitých hovorech, které by měly zůstat soukromými. V současné podobě zapnutí koncového šifrování znemožňuje využívat některé funkce aplikace jako je například live streaming, záznam, hlasování či právě breakout rooms.

Byl pro vás článek přínosný?