Hlavní navigace

HP ePrint: Pošlete své tiskárně e-mail

1. 10. 2010

Sdílet

Společnost HP představila novou technologii, která propojuje klasickou tiskárnu se světem elektronické komunikace a přidává možnost práce na vzdálených serverech, v tzv. cloudu. Novinka tak nabízí:

•    HP ePrint - pošlete e-mail a dokument se vytiskne na tiskárně HP kompatibilní s technologií HP ePrint
•    možnost ukládat dokumenty nebo soubory v cloudech a případně je přímo i tisknout, je-li potřeba
•    nová on-line aplikace HP ePrintCenter umožní přizpůsobit si proces tisku pro tvorbu zajímavého obsahu.

Pro zabezpečení tisku implementovala společnost HP mnoho úprav s cílem umožnit majitelům zařízení tisknout pouze ty dokumenty, které chtějí. Mezi tato opatření patří i možnost nastavit tiskárnu tak, aby přijímala tiskové úlohy pouze z předdefinovaných adres.

Každá tiskárna HP ePrint bude mít vlastní emailovou adresu, která odesílateli umožní tisknout stejným způsobem, jakoby odesílal běžný e-mail. Pomocí mobilní aplikace HP ePrint na svém chytrém telefonu mohou dále zákazníci dokumenty odesílat k vytištění domů, do kanceláře, nebo časem na veřejné tiskové zařízení. Uživatelé budou moci kromě jiného obsahu zasílat dokumenty vytvořené pomocí Microsoft Office, soubory ve formátu Adobe PDF nebo obrázky ve formátu JPEG.

Nová zařízení s podporou technologie ePrint:

•    Tiskárna HP Photosmart Premium e-All-in-One poskytuje bezdrátový přístup na web a je upravitelná některou ze širokého spektra tiskových aplikací. Má 10,9 cm HP TouchSmart displej s dotykovou technologií a díky oboustrannému tisku může ušetřit až 50 % papíru. Očekávaný začátek prodeje je říjen 2010 a předpokládaná cena okolo 199 €
•    Tiskárna HP Photosmart Plus e-All-in-One umožňuje tvořit fotografie, dokumenty a projekty pomocí 8,9 cm HP TouchSmart displeje. Uživatelé vytisknou webový obsah, například stránky s omalovánkami a rychlými formuláři HP, jako sudoku či linkovaný papír, a to bez počítače. Očekávaný začátek prodeje je září 2010 a předpokládaná cena okolo 149 €.
•    Tiskárna HP Photosmart Wireless e-All-in-One nabídne 6,1 cm HP TouchSmart displej. Umožňuje tvořit  fotografické projekty pomocí individuálních inkoustů a pomůcek pro tisk fotografií, např. auto-engaging photo. Zařízení je dostupné od července 2010 v regionu EMEA, u nás pak od září za cenu okolo 99 €.
•    HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One umožňuje faxovat, skenovat a kopírovat pomocí automatického oboustranného podavače papíru. Navíc mohou uživatelé tisknout fotky a webový obsah. Obsahuje i možnosti připojení včetně drátových a bezdrátových sítí. Očekávaný začátek prodeje je září 2010 za předpokládanou cenu okolo 249 €.

Tiskárny jsou kompatibilní s inkoustovými náplněmi HP 364 - černá, modrá, magenta a žlutá. K dispozici jsou také originální náplně HP 364XL, díky kterým uživatel může tisknout více stran s úsporou.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?