Hlavní navigace

Blue-Ray zrychluje, s novými vypalovačkami Pioneer lze vypalovat rychlostí až 12x

23. 7. 2012

Sdílet

 Autor: © TAlexTech - Fotolia.com
Společnost Pioneer uvádí na český trh dvě interní a jednu externí Blue-Ray mechaniku. Jejich hlavní předností je rychlost vypalování.

Produkty BDR-207EBK  a  BDR-S07XLT  jsou interní SATA vypalovačky, které mohou vypalovat až rychlostí 12x na běžná BD-R (25 GB) a BD-R Dual Layer (50GB) média. Dle tvrzení společnosti Pioneer se jedná o nejvyšší rychlost zápisu, která je dnes vůbec k dispozici. Vypalovací mechaniky jsou zpětně kompatibilní, takže je možné číst a zapisovat na většinu DVD a CD formátů. Zařízení ocení jak systémoví integrátoři, tak i všichni uživatelé, kteří chtějí přejít na technologii Blu-ray. Jen pro představu, na jednom BD-R Dual (DL) disku můžete uložit ekvivalent až deseti jednovrstvých DVD.

 BDR-S07XLT
Vypalovací mechanika BDR-207EBK navíc podporuje i BDXL multilayer technologii s vypalovací rychlostí 6x na BDXL multilayer disky. Podporuje třívrstvé i čtyřvrstvé disky typu BD-R s kapacitami 100 GB a 128 GB a třívrstvá média typu BD-RE s kapacitou 100 GB. Výrobce dále vyzdvihuje nízkou hlučnost mechaniky a mechanizmus zabraňující vniku prachových částic do útrob šasi zařízení.

Další novinkou, již společnosti Pioneer uvádí na český trh, je externí "slim" vypalovačka BDR-XD04T pro media s kapacitou až 128GB (tedy podporuje také multilayer BDXL technologie). Novinka cílí na portabilitu a váží pouhých 240 g a dosahuje kompaktních rozměrů 133 x 14,8 x 133 mm. Vypalovačka disponuje funkcí Auto Quiet Firmware sloužící pro eliminaci otáček a hluku při sledování filmu či poslechu hudby z Blue-Ray disku. Napájení je zajištěno pouze skrze USB konektor a díky funkci USB boot je možné mechaniku využít pro nabootování PC z recovery disku.

 BDR-XD04T

Všechny tři mechaniky v současnosti nabízí autorizovaný distributor Bostar za ceny 2 656 Kč (BDR-207EBK), 2 420 Kč (BDR-S07XLT) a 3 204 Kč (BDR-XD04T).

soutez_casestudy

 

Zdroj: Bostar

Byl pro vás článek přínosný?