Hlavní navigace

Bulova Precisionist

10. 12. 2010

Sdílet

 Autor:
Nejpřesnější náramkové hodinky na světě s plynulým chodem sekundové ručky!

Koncem roku 2010, přesně 135 let od samotného založení firmy a u příležitosti 50tého výročí představení slavného mechanismu Accutron, který byl mimo jiné i součástí všech integrálních technologií NASA a všech misí programu Apollo, a který ve své době patřil k nejpřevratnějším objevům hodinářského oboru za předchozích 300 let, uvádí věhlasný americký výrobce hodinek s českými kořeny společnost Bulova Corporation celosvětově na trh průlomovou a zcela výjimečnou technologickou novinku hodinek s názvem Precisionist.

 


 

Unikátní technologie hodinek se vyznačuje především přesností +/-10 vteřin za rok a plynulým chodem vteřinové ručičky, který známe převážně z automatických hodinek. Jen pro srovnání, běžné bateriové hodinky dosahují přesnost přibližně +/-15 vteřin/měsíc.

 

Přesnost bateriových hodinek je obecně ovlivněna především dvěma faktory, a to teplotními změnami a vibrační frekvencí. Nový quartzový kalibr Bulova P.102.10 modelu Precisionist se efektivně vypořádává s oběma faktory přidáním třetího „hrotu“ do quartzového krystalu, čímž dojde k osminásobnému zvýšení vibrační frekvence až na hodnotu 262,144 kHz oproti klasickým bateriovým hodinkám, které mají frekvenci pouze 32,768 kHz. Bulova Precisionist jsou hodinky, jejichž vteřinová ručička se pohybuje rychlostí 16 úderů za vteřinu, což se lidskému oku jeví jako zcela plynulý kontinuální pohyb, zatímco klasické bateriové hodinky vykonají jen jeden úder za vteřinu a způsobují „skákavý pohyb“. Plynulý pohyb vteřinové ručičky Precisionistu je dokonce téměř 2 x vyšší, než u automatických hodinek, které obvykle vykonají 8 – 10 úderů za vteřinu.

 


 

Kolekce hodinek Bulova Precisionist čítá prozatím 20 modelů velmi sofistikovaného až architektonického designu od společenského až po extravagantně sportovní s velikostí pouzdra 46,5 mm, přičemž vysoce elegantní dámské modely jsou osazeny výhradně diamanty. Kolekce je rozdělena do 4 řad - Claremont, Longwood, Champlain, a Tanglewood - a maloobchodní cena začíná už na neuvěřitelných 6 500 Kč.  

CS24

www.altman.cz

Byl pro vás článek přínosný?