Hlavní navigace

Co najdete v novém Computerworldu 11/22?

4. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
API ve firemním prostředí, digitalizace dodavatelského řetězce, technologie v zemědělství nebo třeba válka kolem polovodičů. To, a ještě mnohem víc, obsahuje nový magazín Computerworld 11/22.

Pro podniky, které se snaží reorganizovat svůj provoz, se rozhraní API stala klíčovým prvkem pro podporu digitální transformace, zejména pokud organizace ve velké míře přesouvají data a aplikace do cloudu.

API se dříve považovala převážně za koncový technický prostředek, ale nyní představují vysoce strategický aspekt. Vývoj, správa, údržba a zabezpečení těchto zdrojů se stává pro technologické lídry velkou výzvou. Pokud se s API potýkáte i vy, náš článek vám bude inspirací.

Pište pro Computerworld

 

Máte dobré nápady, máte co říct? Chcete se podělit o své znalosti se čtenáři Computerworldu?

Je tu ideální příležitost. V redakci neustále hledáme externí autory, kteří rozšíří náš záběr. Nabízíme možnost publikací zajímavých článků nejen na webu, ale také v našem tištěném magazínu.

Pokud máte zájem, ozvěte se šéfredaktorovi na e-mail: radan.dolejs@iinfo.cz

V zemědělství se výrazněji rozšiřují moderní technologie – senzory sbírají informace či roboty bojují proti plevelu – a na to vše dohlíží umělá inteligence. Na druhou stranu, sběr dat na poli zároveň přináší rizika týkající se kybernetické bezpečnosti. Kdo všechno má mít k nashromážděným informacím přístup? Odpovědi hledáme v CW 11/22.

Prezident Si Ťin‐pching nedávno bezproblémově obhájil před komunistickou stranou již třetí funkční období ve vedení strany. O tom, zda bude úspěšná, rozhodnou mimo jiné také polovodiče. Čína svůj úspěch, sílu a roli globální výrobního lídra vybudovala na součástkách, produktech, masivních kampusových továrnách, celých městech, které postavila čistě pro potřeby výroby. Jenže to se nelíbí Spojeným státům, které jediným rozhodnutím zásadně ochromily schopnost Číny vyrábět procesory. Píšeme v článku Čínská polovodičová bolest.

Rychlou digitalizaci dodavatelského řetězce a další inovace podporuje řada nových technologií, z nichž prim hraje internet věcí (IoT). Digitalizace by měla odstranit třeba chaos v dodavatelských řetězcích, který způsobila nedávná pandemie koronaviru. Lockdown a restrikce blokovaly výrobu a dodávky a výsledkem byly výpadky dodávek léků, elektroniky, potravin či surovin v téměř každém odvětví. 

Nedávná studie firmy McKinsey o dopadu tohoto velkého narušení zjistila něco velmi zajímavého: tři čtvrtiny dotázaných společností čelily podle svých slov problémům se svou dodavatelskou základnou, výrobou i distribucí, 85 % ale navíc uvedlo, že v dodavatelském řetězci docházelo k potížím v důsledku „nedostatečnosti digitálních technologií“. A řešení? Právě digitalizace. Popisujeme, jak ji nejlépe uchopit.

A k tomu samozřejmě i další čtení, včetně výsledků třetího kola soutěže IT produkt roku!

CS24

Přeji inspirativní čtení!

Magazín si můžete koupit třeba zde.


 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?