Hlavní navigace

Coffee break: Zlodějům sdílených kol odzvonilo!

15. 1. 2024

Sdílet

 Autor: Petr Souček
V novém díle Coffee Breaku vám představíme projekt, který mění hru v ochraně sdílených kol. Spolupráce mezi REKOLA Bikesharing a experty z INNOVIS vás zavede do světa inovací a bezpečnosti, které mohou ochránit nejen kola, ale také budovy a vozidla a venkovní mobiliář.

INNOVIS, technologická divize společnosti M2C, se neomezuje jen na bezpečnost. Elias Karráa, Business Development Manager v INNOVIS říká: „Snažíme se využít technologie k tomu, abychom zvýšili komfort našich klientů při využívání našich služeb a ušetřili jim peníze.“

Společný projekt obou subjektů začal jako reakce na neoprávněné manipulace se sdílenými koly REKOLA. „Společně s klientem jsme provedli důkladnou analýzu situace a dohodli se na kombinaci technologií. Na základě toho vznikla spolupráce, jejímž hlavním cílem bylo zvýšení bezpečnosti kol,“ doplňuje Elias.

Jan Střecha, Marketingové řídítko společnosti REKOLA popisuje, jak tato česká bikesharingová služba, poskytující sdílená kola v různých městech v České republice a na Slovensku, začala svou činnost jako neziskový projekt, který původně opravoval a přemalovával stará kola na růžovo a posílal je zpět do pražských ulic.

Dnes se potýká nejčastěji s vandalizací a krádežemi. Řešením tohoto problému se staly digitální zámky monitorované INNOVISem. Jan Střecha doplňuje: "Tato spolupráce nám umožňuje rychle reagovat na neoprávněnou manipulaci s koly a pomáhat při jejich zabezpečení.“

V našem videu se dozvíte také více o technickém vybavení kola, včetně digitálního zámku a solárního panelu, který ho napájí a eliminuje tak potřebu nabíjení.

Vandalové a zloději jsou sice často velmi vynalézaví, ale senzory v zámku napojené na dohledové centrum INNOVISu umožňují rychlou reakci a zabezpečení kola. To ale není vše!

soutez_casestudy

„Technologie, které chrání kola, mohou být využity pro ochranu čehokoliv, co si dokážete představit – jakéhokoliv mobiliáře, budovy, ale i vozidla,“ dodává Elias Karráa.

Více se dozvíte v našem videu, které si rozhodně nenechte ujít.

Byl pro vás článek přínosný?