Hlavní navigace

Dny staré verze iVysílání ČT jsou sečteny

6. 5. 2011

Sdílet

Česká televize se definitivně rozloučila se starou podobou iVysílání. Na příslušné adrese je divákům k dispozici nová modernější verze online vysílání ČT spolu s internetovým videoarchivem.

Internetové iVysílání České televize běží od 4. května 2011 výhradně v nové verzi, jež byla poprvé spuštěna v lednu letošního roku. Nová podoba nabízí video ve formátu MPEG-4 (H.264) a umožňuje volit kvalitu streamu na základě různých typů připojení k internetu. Samozřejmostí jsou také skryté titulky u vybraných pořadů, vyhledávání či možnost personalizace.

Do řádného provozu se nové iVysílání dostává po čtyřech měsících, v rámci nichž fungovalo jako beta verze. Po tuto dobu měli diváci možnost využívat i původní verzi iVysílání, která byla ukončena ke dni 3. 5. 2001.

Udržovat technicky dva tak velké systémy videoarchivu je velmi náročné. Čekali jsme, až stabilita nového iVysílání bude co nejvyšší, a po dohodě s provozovatelem streamu, společností KIT Digital, jsme se rozhodli kvůli dalšímu posílení kvality nové verze iVysílání to staré vypnout,“ uvedl v tiskovém prohlášení výkonný ředitel Nových médií České televize Milan Fridrich.

příloha_ovladnete_sva_data

Česká televize v rámci online archivu nabízí široké veřejnosti video v celkové délce již bezmála 1673 dnů, což představuje téměř pět let nepřetržitého sledování. Dostupné je i živé online vysílání. Sledovat lze pořady všech čtyř programových okruhů – tedy ČT1, ČT2, zpravodajské ČT24 a sportovní ČT4 – které patří do původní tvorby České televize.

iVysílání brzy dostane také speciální podobu pro tablety iPad a chytré telefony iPhone. Ve vývoji jsou rovněž aplikace pro smartphony Nokia a mobilní zařízení s operačním systémem Google Android.

Byl pro vás článek přínosný?