Hlavní navigace

Facebook připravil „malý Home“ pro iOS

Sdílet

 Autor: © Facebook
Po představení nového prostředí pro telefony s Androidem, Facebook Home, vydala společnost Facebook také velkou aktualizaci své aplikace pro iOS. Soustředí se převážně na nový systém zpráv a na filtrování novinek.

Jedna z nejvýznamnějších a nejoblíbenějších funkcí Home pro Android je aplikace nazvaná Chat Heads. Ta je výjimečná tím, že ve chvíli, kdy vám některý z přátel pošle na Facebooku zprávu, vyskočí jeho ikonka do popředí telefonu nehledě na to, jakou máte spuštěnou aplikaci. Na ikonku stačí klepnout a můžete začít konverzaci. Na verzi pro zařízení s iOS je aplikace Chat Heads ke stažení od úterý.


Na rozdíl od verze pro telefony s Androidem funguje Chat Heads pro iOS pouze v momentě, kdy je spuštěná aplikace Facebooku. Podle viceprezidenta Facebooku pro mobilní techniku Coreyho Ondrejky Apple funkčnost Chat Heads v ostatních aplikacích neumožňuje.


Nová funkce na zasílání zpráv však není jedinou změnou, kterou velká aktualizace přináší. Kromě nového vzhledu budou nyní uživatelé moci jednoduše filtrovat obsah. Mohou si vybrat pouze jednoho či několik konkrétních přátel, jejichž stavy se budou v proudu zpráv objevovat. V aplikaci přibydou také nové ovládací prvky a systém štítků, který umožní přidávat různé ikony a štítky do chatu.

soutez_casestudy


První telefon, který se prodává přímo s Facebook Home a tedy i Chat Heads, je HTC First, který se prodává za cenu 199 dolarů (přibližně 4 000 korun). Facebook Home je kromě HTC First momentálně dostupný pouze na telefonech HTC One a Galaxy S3.

 

Byl pro vás článek přínosný?