Hlavní navigace

Hotmail přijde v novém kabátě. Co lze očekávat?

19. 5. 2010

Sdílet

Microsoft informoval o svých plánech na aktualizaci jedné z nejpoužívanějších poštovních služeb, Hotmailu. Co konkrétního nová podoba přinese?

Hotmail a inovace. Tato dvě slova již dlouho nebyla použita v jedné větě. Tentokrát však může být vše jinak. Microsoft se rozhodl učinit důležitý krok a již v létě tohoto roku se má na svět dostat emailová služba Hotmail v nové podobě. Stejně jako u vyhledávače Bing, ani nyní to nevypadá, že by chtěl Microsoft pouze okopírovat to nejlepší od konkurence, ale spíše se snaží o vytvoření nových způsobů emailové komunikace. Co zásadního lze od nového Hotmailu očekávat?

Nový seznam přijatých zpráv
Díky automaticky generovaným filtrům by se mělo uživateli zobrazovat skutečně jen to, co jej zajímá. V tomto směru bude nejužitečnější třídění zpráv podle toho, zdali jde o odesílatele umístěného v kontaktním adresáři. Pomocí jiného filtru pak zase bude možné zobrazit jen zprávy ze sociálních sítí, jako jsou Facebook či Twitter, nebo třeba nejrůznější novinkové přehledy.

Zlepšený filtr nevyžádané pošty
Spam je bezesporu „fenoménem“ moderní informační doby. Microsoft v této oblasti slibuje výrazné zlepšení. Nevyžádanou poštu nyní Hotmail zachytí ještě předtím, než se vůbec dostane do schránky. Více možností prý dostane také samotný uživatel, který pomocí nových nástrojů bude moci přesněji určit, o který typ zpráv nemá zájem.

Aktivní zobrazení
Odkazy na videa uložená na serveru YouTube jsou dnes poměrně častou součástí emailových zpráv. Pokud vám někdo v novém Hotmailu zašle zprávu obsahující takový odkaz, zobrazí se spolu s ním i jeho náhled. Emailová schránka prý kromě YouTubu bude podporovat ještě, u nás nepříliš známý, web Hulu. Funkce však bude sloužit i k zobrazování náhledů k zaslaným obrázkům či fotografiím. Přítomnost technologie Silverlight nutná!

Úprava příloh v Office Apps
Když uživatel obdrží zprávu s přiloženým dokumentem aplikací Word, Excel nebo PowerPoint, Hotmail mu umožní provést jeho editaci v online verzi kancelářské sady Office. Tato funkce bude propojená i s další službou od Microsoftu, kterou je online úložiště Skydrive, kam bude přijaté soubory možné umístit.

Integrace s Bing
Microsoft mluví o plné integraci s vyhledávačem Bing. Propojení obou produktů by mělo být opravdu těsné. Během psaní emailu prý bude možné průběžně vkládat relevantní data z Bingu - kromě textových informací například i mapy. Přítomnost vyhledávací modulu je pak samozřejmostí.

Byl pro vás článek přínosný?