Hlavní navigace

Konference o cloudové strategii se blíží

11. 5. 2023

Sdílet

 Autor: Internet Info
Seznamte se s letošním program prestižní konference Cloud Computing 2023. Proběhne 6. června v Praze.

V centru zájmu bude samozřejmě cloudové řešení. Podíváme se na dodržování všech důležitých předpisů a bezpečnostních opatření, posvítíme si také na optimalizaci nákladů a investic, cloudové VDI a souboj kontejnerů se serverless. Program toho nabídne opravdu hodně. Seznamte se nejen s tématy, ale také s letošními spíkry. Vstupenky na konferenci je možné zakoupit zde.

Vybíráme z programu:

Multi cloud prostředí pro provoz SaaS produktů

Valdemar Závadský ze společnosti CLOUDFIELD popíše architekturu a zkušenosti s provozem SaaS řešení (SASE VPN shieldoo.io) v prostředí public cloud, výběr public cloud providerů pro běh prostředí z technického a finančního pohledu. Škálovatelnost a automatizace prostředí pro rychlou reakci na potřeby koncových zákazníků.

Kybernetické útoky na cloudové prostředí

V rámci přednášky se společně s Danielem Hejdou z Cyber Rangers podíváme na možnosti obcházení zabezpečení cloudového ekosystému, a zvláště se zaměříme na oblast infostealerů a možnosti obejití více-faktorového zabezpečení. Ukážeme si funkčnost infostealerů a vysvětlíme si, jaká zařízení jsou nejčastěji zneužívána v rámci tohoto malware.

Next-Generation Cloud Security: Jak Zero Trust společně s Chronicle Security Operations chrání váš business

V této prezentaci se budeme zabývat uplatněním principů Zero Trust v ekosystému Google Cloud Platform (GCP) a zjistíme, jak tento přístup může výrazně posílit bezpečnostní opatření a účinněji chránit vaši firmu a cloudové nebo lokální assety.

Zaměříme se na osvědčené postupy a praktické kroky a nástroje pro implementaci Zero Trust v rámci GCP spolu s využitím funkcí správy a zabezpečení GCP SecOps, automatizace a monitorování. Problematikou nás provedou Pavel Krejsa z Google Cloud společně s Fouad Mulla ze společnosti Devoteam. Přednáška proběhne v anglickém jazyce.

Prezentace bude zaměřena na následující oblasti:

příloha_ovladnete_sva_data

  • Přehled principů Zero Trust a jejich přínosy pro zabezpečení cloudu a vaše podnikání.
  • Praktická strategie pro použití principů Zero Trust ke zvýšení bezpečnosti v rámci GCP.
  • Osvědčené postupy a proveditelné kroky a nástroje pro implementaci Zero Trust v rámci GCP.
  • Přehled toho, jak mohou současné nástroje SecOps společnosti Google (Chronicle SIEM, – Chronicle SOAR, Mandiant, VirusTotal) zapadnout do vaší bezpečnostní strategie a doplnit implementaci Zero Trust.

Dále se můžete těšit na přednášky od Vladimíra Kvaše ze společnosti Geetoo, Janu PattynovouPIERSTONE a další odborníky. Program budeme průběžně aktualizovat. Veškeré informace o konferenci najdete zde.

Stříbrnými partnery konference jsou společnosti Devoteam, Google Cloud a Geetoo CZ. Partnerem je SoftwareOne Czech Republic. Organizátory Cloud Computing 2023 jsou CIO Business World, Computerworld, Lupa.cz a Podnikatel.cz.

ZAPIŠTE SI DO DIÁŘŮ:

Konference Cloud Computing 2023

Kdy: 6. června 2023

Kde: Jalta Boutique Hotel v Praze

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku