Hlavní navigace

Microsoft Power BI: Analytikem snadno a rychle

15. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com
Pro vedení firmy a podnikání jsou důležité analýzy, které pomáhají vyhodnotit současný stav a plánovat do budoucnosti. Nemusíte být studovaným analytikem, abyste to zvládli vlastními silami. Stačí mít k ruce Power BI od Microsoftu a můžete se pustit do toho. Jak je to možné?

Statistika nemusí být nuda

Statistické údaje potřebuje pro svůj rozvoj každá firma, která to myslí vážně. MS Power BI je analytická platforma, která data sbírá, organizuje a vizualizuje. Umí pracovat s obrovským množstvím dat, které seskupí do přehledných tabulek a grafů, v nichž se pak velmi dobře čte. Její výhodou je intuitivní rozhraní, které pochopí opravdu snad každý, kdo s počítačem umí alespoň trochu pracovat. 

CS24

K čemu je MS Power BI dobré

Ve firmě potřebujete mít přehled o svých nákladech i výnosech, a to vám právě Power BI umožní. Vedle toho lze díky ní porovnávat plánované a reálné náklady nebo zjistit, jak spolehlivé dodavatele máte. Software vám nabídne také přehled o chování vašich zákazníků, na základě toho vy pak můžete upravit svoji marketingovou strategii. Pomůže vám také s výběrem nových zaměstnanců, protože díky Power BI si uděláte lepší představu o tom, koho vlastně zaměstnáváte a kdo vám do týmu ještě chybí.

Power BI lze využít také v průzkumech veřejného mínění

Microsoft svým uživatelům prostřednictvím Power BI nabídl službu obchodní analýzy, kterou využijí nejen firmy a podnikatelé. Hodí se také pro průzkum veřejného mínění, mohou ji využívat vědci pro analýzu svých výzkumů a sázkaři díky ní porovnají týmy a výsledky zápasů pro stanovení sázek. Je zřejmé, že Power BI má široké využití od businessu až po politiku. K dispozici je totiž několik verzí produktu, dostupné pro Windows, iOS i Android, které snadno propojíte třeba s Microsoft 365. Základní desktopovou aplikaci je možné si stáhnout zcela zdarma, má ale určitá omezení.

Byl pro vás článek přínosný?