Hlavní navigace

Několik důvodů proč dát přednost Androidu před iOS 5

23. 6. 2011

Sdílet

Poslední verze iOS vzbudila při své premiéře vzrušené reakce všech přítomných, Apple integroval Twitter, přidal iMessage a také úložiště iCloud. Hra na kočku a myš mezi Apple a výrobci telefonů se systémem Android se opět přiostřuje. Nabízí se otázka, udrží li si Apple iPhone svou popularitu a podíl na trhu i do budoucna. Android totiž nabízí něco extra.

GPS navigace

Telefony se systémem Android podporují hlasovou navigaci již od října 2009, to vlastníci iPhonů musí při jízdě sledovat kromě provozu na silnici také obrazovku svého telefonu.

Milovníci výrobků s nakousnutým jablkem ve znaku sice mohou využít aplikací třetích stran, ale i tak musí ručně nakopírovat adresu do zvolené aplikace, uživatelé Androidu mohou z vybrané aplikace automaticky přejít k navigaci.

 

Výchozí aplikace

Pokud si chcete na telefonu se systémem Android pro brouzdání i ostatní aplikace vybrat jako výchozí prohlížeč například Dolphin HD, budou se veškeré odkazy a stránky z třetích aplikací otevírat pouze v tomto prohlížeči. Vybírání výchozích aplikací je oproti iPhonu v systému Android mnohem jednodušší.

 

Android Donut

 

Hlasové ovládání

Zvěsti o rozšířeném hlasovém ovládání v nové verzi iOS 5 se nepotvrdily, takže prozatím poskytuje Android více hlasových příkazů. Uživatelé Androidu mohou jednoduše diktovat emaily nebo textové zprávy. Dokonce i pro poslech hudby a kapel, které nemáte přímo ve svém telefonu, můžete hlasové ovládání využít. Aplikace „music-by-voice“ v iPhonech je propojená pouze s iPodem.

 

Widgety

Androidí widgety dokážou zobrazovat některé informace (zprávy, výsledky zápasů, příchozí zprávy, ovládací prvky přehrávačů) přímo v hlavním menu. Spousta těchto aplikací sice přidává zbytečný nepořádek na obrazovku, ale pokud najdete tu, která vám vyhovuje, ušetříte čas nebo si všimnete informací, které byste jinak přehlédli.

 

CS24

Výběr hardwaru

Pomineme li software, poskytuje Android uživatelům jednoznačně širší možnosti výběru chytrých telefonů, včetně dalšího příslušenství, například ve formě externích klávesnic či samotného výběru přístroje s větší obrazovkou nebo jiných funkcí doposud u iPhonů nedostupných - třeba dvoujádrových procesorů. Tím nechceme říct, že by hardware smartphonů Applu nebyl dobrý, ba naopak, jen nemusí vyhovovat všem. Jste li ovšem milovníkem výrobků z Cupertina, nezbude vám, než sáhnout po tom, co je k dispozici.

Byl pro vás článek přínosný?