Hlavní navigace

Počítačová myš jako prsten

27. 4. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Genisu představila myš Ring Mouse ve tvaru prstenu, která nabízí netradiční design i neobvyklé ovládání.

Genius představil bezdrátovou myš v netradičním pojetí kroužku na prst. To s sebou přináší i ne zcela obvyklý způsob jak ovládat počítač – v případě Ring Mouse totiž uživatel ovládá kurzor posunem palce po dotykové ploše namísto využívání ukazováku a prostředníku u klasické myši.

Ring Mouse používá bezdrátovou technologii pracující na frekvenci 2,4 GHz, která zaručuje signál až na vzdálenost 10 metrů. Nezáleží tedy na tom, zda sedíte v křesle v obýváku nebo stojíte kdekoli jinde v pokoji - vše funguje, jak jste zvyklí u normální myši. Laserový snímač má maximální citlivost 1000 dpi. U Ring Mouse pomocí palce kontrolujete kurzor a můžete jím i rolovat při prohlížení webových stránek nebo ovládat další multimédia jako hudbu, filmy, fotky, prezentace a elektronické knihy. Jako koncept to zní zajímavě, jak se však bude prakticky myš ovládat, to je otázkou.

Součástí balení je, kromě speciálního pouzdra, také software ioMedia, který nabízí rychlé nastavení a volbu jednoho ze šesti režimů. Myš se nabíjí přes USB kabel přímo z PC nebo notebooku.


Novinka se prodává za doporučenou cenu 650 Kč s DPH.

Genius Ring Mouse

CS24


Rozhraní

USB 2.0

Podporované OS

Windows 7/Vista/XP

Frekvence bezdrátové technologie

2,4 GHz

Počet tlačítek

Tři (pravé, levé, střední)

Rozlišení

1000 dpi

Baterie

Li-Ion

Rozměry

29,3 x 33,7 x 32 mm

Hmotnost

12 g


Byl pro vás článek přínosný?