Hlavní navigace

Sony přiznává, že hackeři ukradli citlivá data uživatelů konzolí PS3

27. 4. 2011

Sdílet

Online herní síť PSN je z důvodu útoku hackerů od minulé středy mimo provoz. Sony až nyní přiznává, že došlo ke krádeži citlivých dat.

Již minulý týden ve středu byla z důvodu hackerského útoku odstavena z provozu online herní síť PlasyStation Network společně se službou Qriocity. Až po šesti dnech však společnost Sony veřejně oznámila mnohem závažnější důsledky napadení sítě, než jen několikadenní odstávku služeb. Podle oficiálního prohlášení Sony totiž došlo k odcizení osobních údajů registrovaných uživatelů herních konzolí PlayStation 3, včetně jmen, adres, emailových adres, dat narození, přihlašovacích údajů do sítě PSN a nákupní historie. Co víc, Sony dokonce nevylučuje ani fakt, že útočníci získali uživatelská čísla kreditních karet.

Randy Abrams z ESETu pak dodává: „Vzhledem k počtu uživatelů, kteří používají stejné heslo pro více stránek, lze očekávat, že bude ohroženo daleko více účtů i mimo Playstation Network. Pokud uživatelé používají stejné heslo z PSN například u emailu, Facebooku nebo bankovních účtů, měli by neprodleně tato hesla změnit.”

CS24

Službu PSN využívá přes 77 miliónů uživatelů po celém světě. Kolik účtů bylo přesně napadeno, zatím není známo. Sony doporučuje, aby nikdo z uživatelů nereagoval na výzvy o poskytnutí citlivých informací ohledně PSN či Qriocity. „Pokud vás někdo požádá o tyto informace, můžete si být jistí, že tato osoba nemá nic společného s firmou Sony,” píše se v oficiálním prohlášení na Playstation blog.

Zdroj: PCW

Byl pro vás článek přínosný?